Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej.

Pytanko takie jest - zauważylem ostatnio, że jak włączę klimę i jadę ze stałą prędkością, po czym zdejmę nogę z pedału gazu następuje delikatne szarpnięcie. A więc silnik nie schodzi z obrotów w sposób łagodny (tak jak przy wyłączonej klimie), tylko szarpnie, a zasadniczo mocnej zhamuje auto niż powinien.

Obiło mi się o uszy pojęcie "sprzęgło klimatyzacji" - czy ktoś miał do czynienia z podobnym zjawiskiem?

pzdr

http://img484.imageshack.us/img484/852/logo04cq1.jpg

BMW E39 525 TDS, BMW E10 2002' 1972

Ducati 900 Monster, KTM 520 EXC Racing

Opublikowano
jesli masz zalaczona pompe klimy to na pewno jest to jakies obciazenie kiedys mialem 2.0 vw i tam jak byla zalaczona to byl strasznie mulowaty start i podobne zjawisko jak u ciebie ogolnie jest cos takiego jak tarczka sprzegielko a to po to zeby zalaczac ja w danym momencie aby caly czas nie pracowala :twisted2:
Nigdy Sie Nie Myle I Jestem Najmadrzejszy Jak Kazdy Kto Ma BmW :)
Opublikowano
Witam na moje to nie jest sprzęgło klimy może zacierac się spręzarka ale jeśli było by to sprzęgło to ja mam całe koło od kompresora.Poz