Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam taki problem, ze mój is przyspiesza dosłownie na raty. Mianowicie: daje pedal w podłoge i auto do 5tys obrotów idzie równo, przy 5 tys przystaje i po chwili dopiero idzie dalej. Mam tak na PB. Na LPG nie jest to odczuwalne. Dodam jeszcze ze jak zrobie reset kompa to przez kilkanascie kilometrów jest OK. Ale znowu powraca. Co to moze byc?

Pozdrawiam

Opublikowano
Świece i przewody WN wymienilem pół roku temu, filtr paliwa i powietrza dwa tygodnie temu. Ale ten stan mam od początku czyli od kupna auta. No i jeszcze to ze na gazie tego nie ma, tylko na benzynie występuje. Mi sie wydaje ze to cos z elektronika bo jak zrobie reset kompa to kilkanascie kilometrów jest super.
Opublikowano
To co piszesz to reset kompa, ale nie wystarczy klem odłączyć na kilkanaście minut. Jak to zrobic jest opisane w zrob to sam. A ja pisałem ze po resecie jest dobrze tylko przez kilkanaście kilometrow. Potem problem powraca.
Opublikowano
Na kompie nie bylem, bede sie musial przejechac. Tylko ciekawe kto bedzie mial kompa do BMW bo w mojej okolicy moze byc ciezko a do serwisu BMW mam 80 km.