Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witka Koledzy :P

Jaki dokładnie rozmiar (głównie chodzi o głębokość) mają 13-tki w przednich drzwiach w E39 ?

Jaka może być maxymalna głębokość montażowa głośników które ewentualnie wstawie zamiast " fabrycznych pierdzidełek" ?

Jakie konkretnie modele i firmy polecacie (takie żeby wiatr w "portmonetce" nie zaczął śmigać :lol:

Jak sprawa wygląda z tyłu ?

I jeszcze jedno ważne pytanie : Czy włoże głośnik basowy gdzieś w okolice podłokietnika z tyłu jeżeli nie mam (chyba nie mam) schowka na narty ? Jaki to musi być głośnik (parametry,wielkość itp),chodzi o to że nie chcę zajmować skrzynią przestrzeni w bagu - Jakieś pomysły,sugestie ... ?

Z góry dzięki za info :modlitwa:

Pozdrówka :)

BMW = Będziesz Musiał Wyprzedzać :-)
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja bym Ci doradził ale jeszcze nie założyłem wszystkiego. jak wyjmę głośniki to mogę zmierzyć i podać ci wymiary... ja nie sugerowałem się głebokością tych 13-tek kupiłem w miarę dobre głośniki w tym rozmiarze a czy wejdą niech martwia się i kombinują ci co bedą zakładać... pewnie bez dystansów sie nie obejdzie...

Co do tyła to wogóle wyrzucam głośniki z półki żeby bas lepiej się przebijał do kabiny mam nadzieję że cos to pomoże... okaże się po założeniu.... a co do rękawa na narty to ja mam a czy ty to sam musisz sprawdzić.... zobacz czy masz wycięcie w tylnej części kanapy...

Pozdrawiam

Opublikowano

Dzięki za odp.

A 65 mm to chyba bez tych pudeł rezonansowych ?

BMW = Będziesz Musiał Wyprzedzać :-)
Opublikowano

Ja zakupiłem Phase audiophile 5 to są trzynski i wchodzą w fabryczne miejsca bez przeróbek... (głębokość ich to 58mm) a wymiatają bardzo ładnie tylko trzeba dobrze wzmak dobrać bo tweeter metalowy lubi dac po uszach... ja właśnie mam ten problem.... ale da się skorygować na zwrotnicy mam jeszcze jeden stopień żeby je uspokoić...

A jakbyś chciał jakieś trzynaski to trudno coś doradzić mało tego ludzie zakładają i mało opini....

Opublikowano

A co do basu to poprawiło się coś ?

Ja zamontowałem Infitnity i wzmacniacz ale moim zdaniem nie warto. Jest poprawa, zwłaszcza co do tonów wysokich ale z basem dalej jest problem a nawet mam wrażenie, że część niskich dźwięków w ogóle zniknęła w porównaniu do poprzednich głośników.

Będę dalej kombinował.

Opublikowano

Co do basu to było gorzej niż na fabrycznych (pod względem niskości schodzenia basu ale nie jego szybkości pod tym względem się poprawiło znacznie) bo wymontowałem głosniki z półki a tam właśnie były umieszczone fabrycznie basowe razem z komorami....( a zrobiłem to celowo żeby bas z bagażnika miał się którędy przedostać do kabiny )

Piszę "było gorzej" bo wczoraj dołozyem suba i dopiero teraz słychać jak to gra... jestem pod wrażeniem... :lol: Wiesz nie nalezy oczekiwać zbyt dużo basu od tak małych głośniczków

Opublikowano

U mnie dzisiaj odłączyli wzmacniacz i niezbędną przejściówkę i podłączyli głośniki bezpośrednio do radia. I dźwięk się poprawił. Bas schodzi niżej.

Głośność też jest ok. Chyba ta przejściówka była winna.

Trzeba jednak zabrać się za drzwi bo te standardowe mocowania chyba są do kitu, czasem słychać trzeszczenie przy niskich tonach.

Jaki sub kupiłeś i jaki wzmak do niego ?

Robiłeś coś z drzwiami ?

Opublikowano

trochę wyciszyli mi komory pod same głośniki bo powiedzieli że reszta jest dobrze wyciszona....

A subwoofer kupiłem Phase Thriller 12 używany ale mam z nim pewne kłopoty na niektórych kawałkach gra naprawdę nieźle... aż włosy się trzęsą na głowie... :lol: ale to głownie na czarnych rytmach... w pozostałych przypadkach bywa różnie ale na szczęście Dire Straits wymiata pięknie. Może to wina jakości nagrania, bo składanki jednego wykonawcy na jednej płycie też grają różnie. Natomiast Metallica strasznie zamula może to wina BR tak czy inaczej z subem jest lepiej.

A wzmacniacz u-Dimension RM V41 ale trochę mi nie odpowiada zbyt wyostrza górę zdjęłem już na zwrotkach na -2dB ale to jeszcze mało w radiu też -2 na wysokich, muszę jeszcze niżej na zwrotce zejść na -4dB ale poczekam jeszcze ze dwa tygodnie może się ułoży....

testowałem wcześniej mniejsze 25 centymetrowe ale nie mogły się przebić do kabiny i zostawały w bagażniku trochę śmiesznie to brzmi

Pozdrawiam