Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Może ktoś z Szanownych Forumowiczów przeciągał kabelki z aku do wzmaka, który jest w bagu. Bardzo proszę o jak najdokładniejsze opisanie tych czynności (foto mile widziane), począwszy od przegrody silnika a skończywszy na tylnej kanapie. Moje autko to e36 316 w sedanie (aku z przodu) i zespolona kanapa z tyłu. Chodzi mi oczywiście o kabel zasilający i kabel sygnałowy od radia.

Uprzejmie dziękuję.

Opublikowano

trzeba bylo poszukac bo sporo juz o tym pisalismy ale ci poowiem :)

Ja przeciagalem przewody w mojej e36 sedan i zrobilem tak:

Kabel pradowy od wzmacniacza idzie przez mala dziurke w komorze silnika za schowkiem pasazera za oslone glosnikow przednich i caly czas pod prawym progiem puzniej pod kanape i do bagaznika

natomiast chinche do wzmacniacza zamontowalem tak ze wykrecilem schowek wtedy jest ladne dojscie na tyl radia podlaczasz kable pod radio chowasz chiche pod konsole przykrecasz schowek puzniej pod obudowe dzigni zmiany biegow tunel srodkowy ktory tez musisz odkrecic tam wkladasz kabel pod wykladzine przykrecasz tunel przy samej kanapie robisz mala dziurke przez ktora przeciagasz kabel tak ze wychodzi pod siedziskiem i wogole go nie widac puzniej juz tylko do bagaznika i wszystko masz ladnie schowane wszystko zajmuje jakies pol godzinki roboty powodzenia