Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam moze i nie jestem taki calkiem zielony jak chodzi o e32 ale co do mierzenia opon i ich wymiany przyznaje sie ze sie gubie

wiec mam jek wiadomo E32 i mam na niej w tej chwili 15tki ale na lato kupilem jej ladne 17tki i po zapoznaniu sie ze wszystkimi mozliwymi postami nie wiedzialem jakie dokupic do niej oponki ale na moj rozum po sprawdzenich doszedlem do wniosku zeby bylo OK i prowadzilo sie dobrze A co wazne nie przeklamywalo na liczniku kupilem Opny Michelin Pilot 225/45/17 powiedzcie czy to dobry rozmiar i czy Bedzie ok Raz w prowadzeniu Autka Dwa Odzczytami szybkosciomierza

http://img835.imageshack.us/img835/6681/snc00073m.th.jpg

DWIE ZYCIOWE MILOSCI MOJA ZONA I MOJA SIODEMKA

Opublikowano
po sprawdzenich doszedlem do wniosku zeby bylo OK i prowadzilo sie dobrze A co wazne nie przeklamywalo na liczniku kupilem Opny Michelin Pilot 225/45/17 powiedzcie czy to dobry rozmiar i czy Bedzie ok Raz w prowadzeniu Autka Dwa Odzczytami szybkosciomierza

Mirek takie opony przy 17`tce to ja mam aktualnie w e36 :!: Do 7-ki to minimum 235/45 (zamiennik do e34) jak nie jeszzcze wyzsze... nie pamietam jakie byly w serii 7er. Licznik bedzie tez troche oszukiwal przy takiej konfiguracji. Jak nie masz jakiejs gleby to komicznie moze to wygladac - takie male kola na 750 :twisted:

Opublikowano
Witam ponownie nikt nic nie wie jak sprawdzalem w tym kalkulatorze to wychodzi mi ze majac 225/60/15 powinienem majac teraz na lato felgi 17tki to powinienem zalozyc 225/50/17 a ja kupilem kurcze 225/45/17 ale wychodzi ze przeklamanie nie bedzie wielkie 17mm na srednicy to chyba nie bedzie straszne co no i sie tak zastanawiam jak to moje cude bedzie natych kolak wygladac czy nie wlasnie jak opisal kolega ze beda optycznie jak by za male do tej mojej siodemeczkichoc wedlug kalkulatora takie prawie powinny byc no ciut wyzsze nie 45 a 50 obnizenie

http://img835.imageshack.us/img835/6681/snc00073m.th.jpg

DWIE ZYCIOWE MILOSCI MOJA ZONA I MOJA SIODEMKA