Skocz do zawartości

525TDS Automat-problem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Mam taki problem a mianowicie po przejechaniu kilku kilometrów i zatrzymaniu się (np na skrzyżownaiu) skrzynia nie schodzi do 1 biegu. Ruszam z 2 a czasami nawet z 3. Wtedy muszę wyłączyć i włączyć silnik i wszystko wraca do normy. Macie jakieś pomysły co to może być?? Byłem już w 2 serwisach i w żadnym nie sąw stanie poweidzeć czemu tak się dzieje. Wgrali nowe oprogramowanie do skrzynie ale niestety nic nie pomogło :(
Opublikowano
Witam użyj opcji :search: tam jest tego dużo. :!:
Opublikowano
Witam pierwszy i najtańszy zabieg to sprawdzenie poziomu oleju lub jego wymiana łącznie z filtrem,
Opublikowano
Święte słowa, pierwsza rzecz to olej i filtr i nie kituj, że nic nie znalazłeś nie musi to być dokładnie taki sam problem jak u ciebie, u każdego są trochę inne objawy np. możesz normalnie przyspieszać nie masz odczucia, że skrzynia się wiesza?
Opublikowano
  • Autor
Wiesz gdybym chciał znaleść rozwiązanie innego problemu to szukałbym innego, ale takiego na prawdę nie znalazłem. A skrzynia się nie wiesza tylko jak sięz atrzymam to rusza z 2 lub z 3 i trzeba wyłączyć i włączyć silnik żeby ruszyło z 1.
Opublikowano

Chodziło mi o to, że oprócz zadanego tematu inne osoby "podwieszają się" z problemami i warto przeczytać wszystkie posty, a nie tylko pierwszy (napisałeś , że szukałeś z dwie godziny, mi szukanie zanim cokolwiek napiszę zajmuje dwa-trzy dni) ale do rzeczy nie ma sensu się przekomarzać forum jest aby sobie pomagać.

Abtar pierwszą zasadniczą rzeczą jest wymiana oleju i filtra skrzyni. Kiedy miałeś to robione?

Czy przy skrzyni masz przełącznik E,S,*, bo jak masz włączoną "*" to zawsze będzie ruszał z wyższego biegu.

Opublikowano

Abtar a czy czasem nie masz za mało oleju, mi brakowało 0,7 litra i skrzynia chodziła jak chciała .Mechanik też chciał wymieniać sterowanie skrzyni, a nawet całą skrzynię. Dolałem oleju i jest GIT. Okazało się, że wymieniali mi na zimnym , a robi się to na ciepłym i po przejechaniu trochę kilometrów trzeba dolać.

Nie szalej od razu z elektroniką , sprawdź podstawy ( jak w kole roweru brakuje powietrza to nie wymienia się od razu całego koła)

Edytowane przez meukov

Opublikowano

Sama klasa oleju też jest ważna!!!!!

O tym też było na forum.