Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, szukałem już informacji na ten temat na forum, ale bezskutecznie. Problem jest taki, że po odpaleniu silnika, nieważne czy jest ciepły czy zimny przez jakiś czas się przycina przy dodawaniu gazu... Czasem przez kilkaset metrów, czasem przez kilka km. Wymieniłem już filtry, i nie bardzo wiem gdzie szukać dalej.

Czy mój silnik (1,8 na jetronicu) ma jakąś możliwość diagnostyki?

Aha, jeszcze jedno. Mam założony przepływomierz od 320i, czy to może mieć znaczenie??

Z góry dzięki za wyrozumiałość dla nowicjusza...

Serdecznie pozdrawiam!

Opublikowano
no to masz juz raczej swoja odpowiedz. przeplywomierz dawkuje razem z komputerem ilosc powietrza potrzebnego do silnika. twoj po prostu wariuje.najlepiej podmien ze znajomym ktory ma tez 318.
Opublikowano

Ale jedno co mnie dziwi, to fakt że po przejechaniu jakiegoś odcinka wszystko się uspokaja, i jest ok aż do następnego uruchomienia silnika.

Czy jest ktoś z wawy, najlepiej okolic bemowa/bielan kto ma 318i na jetronicu i chciałby się umówić na minispota z podmianką przepływki?? :norty: