Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Borykam się z samodzielną wymianą płynu chłodniczego. Może ktoś ma jakieś zdjecia lub napisze krok po kroku jak to się robi?

PROSZE NIE PISAC O INNYCH MODELACH INTERESUJE MNIE TYLKO E46 jesli to ma znaczenie to dodam ze 320d.

I jaki płyn polecacie.

Opublikowano

chyba zasada jest taka sama wszedzie

w dolnej czesci chlodnicy szukaj srubek lub czego spodobnego-odkrecasz i spuszczasz ply, w muske czy cos-zeby szybciej szlo odkrecasz korek od wlewu zbirniczka z plynem

mowia ze jeszcze sie spuszcza z bloku silnika-ale mnustwo roboty a ponoc pomijalny zabieg

kiedy przestanie leciec zakrecasz dolna srube i uzupelniasz plyn9 musi wejsc tyle co wyszlo

kiedy ju znie bedzie chcial wchodzic zakrecaszkorek i palisz maszyne-podcisnienei powino wessac plyn do silnika

wten czas odkreasz odpowietrznik winien byc kolo wlewu i spuszczasz powietrez az zacznie leciec plyn -zakreasz go i dolewasz plyn-i tak az wlejsze sz do stanu zaznaczonego na zbiorniczku i mometu gdzy z odpowietrznika leci sam plyn

Opublikowano
Temat stary jak to forum.....

Kazdy idzie na łatwiznę :nienie: ...... Może by tak troche poszukać?

Mam prośbę do Was; trochę chęci a sie znajdzie!! anapewno juz o tym pisał kolega robert_bmw

http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?t=3905

Kolego zamiast udawać mądrego poczytaj najpierw mój post i wtedy zrozumiesz że mi chodziło tylko i wyłącznie o model e46 inne mnie nie obchodzą!!!

Wiadomo że silniki poszczególnych modeli sie różnią a ja potrzebuję informację krok po kroku jak to zrobić w e46

Pozdrawiam i proszę o dokładniejsze czytanie postów a nie o złośliwość jeśli cię obraziłem to przepraszam.

A szukając nie znalazłem jak to zrobić krok po kroku w e46 jak nie wierzysz to sam sprawdz!!!

Opublikowano
:wink: a czytałeś ten artykuł?? Bo po twojej wypowiedzi można sądzić że nie dokładnie.. :cool2: Robert opisuje ogólne zasady działania w układzie chłodzenia....i sposoby..
Opublikowano
bez złośliwości przeczytaj najpierw moj post i się zastanów czy ogólne zasady dotyczą wymiany w e46 krok po kroku. Czy wymiany ogólnej w samochodach BMW?