Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
mam pytanie odnosnie vanosa czy gdybym kupil uzywke to wystarczy go przelozyc czy trzeba ustawiac rozrzad od nowa lub cos w tym stylu? i czy pasuje z kazdego rocznika bo wiem ze w 95r ruznily sie chyba podkladkami sprezynujacymi likwidujace luz. mowa tu o m50 b20 :modlitwa:
Kierowco jeszcze dyszka zajrzyjmy smierci w oczy !!
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Co rozumiesz pod pojęciem Vanosa? Czy chcesz kupić tylko podkładki, czy tłok czy co? Ogólnie renowacja Vanosa to koszt niecałych 300zł z robocizną, robione na oryginalnych częściach i na poczekaniu, więc nie widzę sensu bawienia się używkami. Ponadto, żeby robić cokolwiek przy Vanosie, musisz zdjąć łańcuch i koło, więc... trzeba potem ustawić rozrząd. W warsztacie mają konkretne narzędzia, którymi blokują wałki i już.
Kai
Opublikowano
no to ja juz nic nierozumiem dzwonilem dzis do serwisu i powiedziano mi ze vanos mozna zdjac bez zadnego rozrzadu poniewaz jest on tylko na trybie slimakowym wiec sie z suwa przy delikatnym kreceniu walka na ktorym siedzi. :norty:
Opublikowano
a chodzilo mi o wymiane calego. zadzwonie tez i zapytam sie o ten zestaw naprawczy. dzieki za informacje mam tez pytanie jak mozna sprawdzic czy jest dobry napinacz rozrzadu? :modlitwa:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

A no tak, zgadza się, że na ślimaku itd. Jeżeli chcesz natomiast nabyć zestaw naprawczy, to jest w nim podkładka, która u mnie akurat była luźna, nr 8 na rysunku poniżej.

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=CB31&mospid=47444&btnr=11_1437&hg=11&fg=25

i... wtedy...

Kai
Opublikowano
:clap: no ale czy ta podkladka na tym rysunku to nie jest za vanosem na tym kole co lancuch na nim siedzi jesli sie niemyle to ten zestaw obejmuje czesci z tego kola zebatego tez? dzwonilem do serwisu co do tego zestawu i wogle to byli zdziwieni i pytaja sie mnie skad ja wiem ze cos takie robia :duh: tak podchwitliwie jakby ukryc to chcieli. jest tez jeszcze jedna sprawa odkrecilem caly napinacz i w sprezynce byla sruba z ucieta glowka tak jakby ktos chcial zapobiec calkowitego zlozenia sie napinacza . czy to moze o czyms swiatczyc?