Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jestem tu nowy zaledwie dziś dostałem dostęp do forum. Posiadam BMW 735i (Automat i GAZ :oops: )z 89 roku niby ma 230 tys. przebiegu całkiem niezłe wyposażenie (nie pełne oczywiście) Kupiłem ją z uszkodzoną nagrzewnicą, która jest teraz naprawiana, powiedzmy teraz jest po problemie, ale jeszcze coś. Problem polega na tym, że nie działa spryskiwacz szyby, :cry2: :cry2: działa tak, że jak go włączę to działa do momentu wyłączenia zapłonu. Jest to bardzo męczące zwłaszcza, że to automat. Co to może być byłem u elektryka powiedział, że może to jakiś moduł a tak w ogóle wysłał mnie do Łomianek?

Druga sprawa to, że w żaden sposób nie jestem wstanie wyłączy zegarów one powinny po jakimś czesie się wygasić, ale tego nie robią nie wiem, co to może być poprzedni właściciel

zrobił jakiś przełącznik, który wyłącza zegary i odłącza centralny zamek nie wiem czy to ma coś wspólnego jedno z drugim??

Proszę was o pomoc z góry dzieki !!!!!!

Opublikowano
W Lomiankach zedra z ciebie skore tam tylko Tzw Miasto sie naprawia raczej jedz do Marcina oni byli na Ostroroga Firma nazywa sie MC Cars teraz mieszcza sie na targowku To jest Rzemieslnicza czy jakos tak Przedluenie Lodygowej Jadac z Zabek na targowek prosto kolo Mc donald A co do zegarow to napewno jest cos pokickane skoro swieci ci sie caly czas ale to tak na odleglosc bez ogledzin ciezko bedzie stwierdzic a jak jeszcze cos ktos pokombinowal to tym bardziej bedzie utrudnione

http://img835.imageshack.us/img835/6681/snc00073m.th.jpg

DWIE ZYCIOWE MILOSCI MOJA ZONA I MOJA SIODEMKA

Opublikowano
A możliwe jest to, że ten moduł czy tam przekaźnik jest i od spryskiwacza i od podświetlenia licznika. A tam na Targówku mają komputer, aby podłączyć i zobaczy, co jest nie tak, a czy to jest jakiś autoryzowany czy u pana Stefana w garażu sory za takie sformułowanie.:norty: :roll:
Opublikowano
licznik to różnie najpewniej popsuty a spryskiwacz to ktoś wsadził przekaźnik tam gdzie nie trzeba i właśnie dziła jak działa od lewej strony patrząc stojąc przy błotniku kierowcy to chyba drugi wyciąg i sprawdz jak działa sprysk powinno pomóc
BMW sie nie psuje
Opublikowano
Sluchaj tak na oko z daleka nie jestem ci w stanie pomoc ale Marcin jest fachowcem tylko od BMW i dla niego takie objawy to norma a podlaczenie pod komp w twoim przypadku akurat nie ma znaczenia bo do twoich objawow jest zbedny ale jezeli pytasz oto czy to warsztat pana kazia to nie znaja sie na BMW jak malo kto a zwlaszcza na starszych modelach typu e34 i e32 maja komputer i napewno szybciutko i w rozsadnej kwocie ci pomoga jedz a sam sie przekonasz chyba ze lubisz placic ze wyjdzie pan Kazio jak w lomiankach i powie ze dzisiaj to nie ale jutro sie wezma a jutro to juz sie nie da zrobic bo to naprawa na trzy dni i nie wiedza ile wyniesie a jak przyjedziesz po autko to ty sie wyniesiesz ale z tego swiata jak zobaczysz rachunek

Opublikowano
Tak poza tematem Marcin jest moim sasiadem i nie chodzi tu o promowanie jego stacji ale to juz moje trzecie e32 i nie zostawil bym swojego autka nigdzie indziej zanim cos ci zaczna robic napewno wstepnie cie wprowadza w koszty ale jak cos to powiedz ze ci przyslalem Mirek z zoliborza od 750tki Polecil