Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem mianowicie po odpaleniu auta po kilku sekundach klapa bagażnika sama się otwiera i gdy się otworzy co jaki czas słychać,że mechaniz znowu pracuje chcąc otworzyć klape. Dosatkowo przestał działać przycisk, który uruchamiał mechanizm(z pilota działa). Moje pytanie: Co się popsuło(jak sparwdzić), jakie koszty ? Usterka ta zaczęła występować po umyciu auta-może woda gdzieś się dostała ?

Pozdrawiam,

Opublikowano

Skoro nastapilo to po umyciu auta na poczatek zajal bym sie zamkiem znajdujacym sie na tylniej klapie bagaznika. Byc moze to wlasnie on jest przyczyna automatycznego otwierania sie klapy bagaznika.

Inna sprawa jest nie dzialajacy przycisk otwierania bagaznika w pilocie.

Czy podczas gdy silnik jest uruchomiony to bagaznik rowniez sam sie otwiera?

Byc moze to ze przycisk nie dziala jest tylko mechaniczna usterka samego przycisku pilota. Moze ktos go za mocno przycisnal i mikroprzelacznik nie wrocil do oryginalnej pozycji. Aby wyeliminwac problem z kluczykiem sprawdz drugi komplet kluczykow czy podobnie sie zachowywuje i pamietaj o tym aby ten pierwszy ktory byc moze jest sprawca calego zamieszania trzymac z daleka od samochodu.

Opublikowano
Troche nagmatwałem w moim opisie-w kluczyku przyciski działaja, ten w klapie przestał działać. A klapa się otwiera nawet gdy silnik pracuje. Skoro woda gdzieś się dostała do zamka to w wolnym czasie go zdemontuje i postaram się osuszyć.
Opublikowano
Troche nagmatwałem w moim opisie-w kluczyku przyciski działaja, ten w klapie przestał działać. A klapa się otwiera nawet gdy silnik pracuje. Skoro woda gdzieś się dostała do zamka to w wolnym czasie go zdemontuje i postaram się osuszyć.

Na początek może bez demontażu wystarczy tylko odchylić jakaś igła dostęp do wnętrza zamka i potraktować go suszarka do wlosow . ;-)