Skocz do zawartości

AIRBAG Problem z kablem pirotechnicznym i nie tylko...:(

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich mam Bmw e46 99r. i mam problem z kontrolką iarbag miałem wypadek wymieniłem wszystkie poduszki napinacze wyczyściłem sensor i nadal się palą i odnośnie tego kabla pirotechnicznego widac po nim że wyszczelił da się to jakoś naprawic?????? i jeszcze jedno przy włączeniu zapłonu lampka od zapięcia pasów po chwili gaśnie nawet jeśli nie mam zapiętych pasów to jest wszystko ok??? Z góry dziękuje i czekam na pomoc.......
Opublikowano

i jeszcze jedno przy włączeniu zapłonu lampka od zapięcia pasów po chwili gaśnie nawet jeśli nie mam zapiętych pasów to jest wszystko ok???

Sprawdzalem to u siebie i u kolegi i faktycznie kontrola zaswieca sie i gasnie. Tak ma byc

Xdrive

Koder

Opublikowano
Co do pasów to wszystko ok. A z poduszka mialem podobny problem i wydaje mi sie ze niestety bez podlaczenia pod komputer nic z tego. W moim przypadku cos mi w fotelu trzeszczalo, wsadzilem tam rece i sie lampka zaczela palic. Po wgraniu nowego programu (przy okazji programowania przepływki) lampka zgasla... Po tym wnioskuje ze nawet jak usuniesz usterke to komputer i tak pamieta ten blad i trzeba go skasowac.
Jeśli BMW jest chorobą, to ja nie chcę wyzdrowieć.