Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc !!! Mam e36 coupe i felgi takich rozmiarow jak w temacie. Felgi narazie leza w garazu.Wydaje mi sie ze bede musial poszezyc lekko nadkola zeby je jakos ladnie dopasowac do auta.

Chcialbym sie was spytac jakie oponki moge zalozyc na te felgi.Chcialbym zalozyc jak najwezsze bardzo niskim profilem. Czy 215/40 i 235/40 ew. jesli bym znalazl 235/35 wejda na te felgi ??

Opublikowano
Wydaje mi sie ze bede musial poszezyc lekko nadkola zeby je jakos ladnie dopasowac do auta.

LEKKO :lol: Bardzo duzo bedziesz musial poszerzyc... zreszta w innym temacie juz dostales odpowiedz co do tych felg.

Jezeli juz zalozysz to i tak bedziesz musial kombinowac z oponami :mad2: najlepiej jak najwezsze... Mialem kiedys na 9 calowej feldze 205/50, mysle ze 225/40 na 10-tke mozna naciagnac :mrgreen:

Opublikowano

Ja do swojego drugiego kompletu alu na 10 calową felge włożyłem opone 225/45 i wygląda bardzo fajnie, gumiarze będą się czepać że się nie da itp ale trzeba wstrzelić powietrze i jednocześnie pompować i bez problemu się da.

Co do poszerzeń błotników to u siebie nic nie poszerzam i felga z oponą mi nie trze, ale wcześniej sklepałem do środka wewnętrzne ranty, można też pokombinować z negatywem ale będzie cieło opony od środka.

Opublikowano
ok, tyl albo 225 albo 235 a na przenie felgi 8.5' jakie oponki zalozyc ?? 205,215 ??

205 w 18" ?? stac cie na wydanie 750 zeta na jedna nowa opone ??

co do tylu - tylko 225/40

nie podales jakie ET maja te felgi ??

znajomy ma 9,5x18 z ET41, na to 225/40 i po lekkich zabawach mlotkiem w domowych warunkach mu nie ociera .. u mnie przy 8x18 i 225/40 z ET32 leciutenko ocieralo na conti sportcontact 2 natomiast na michelin pilot primacy nie ocieralo nic (niby szerokosc opony ta sama a roznica jest prawie 5mm) ..

kupie szerokie 17" do E36 - najchetniej 9" przod i 10" tyl