Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam problemy z odpaleniem auta po podlaczeniu na kompa u jednego elektryka nic nie pokazywalo(auto robil 2 tyg i nie zrobil) pozniej zajeli sie nim inni specjalisci i auto myslalem ze zrobili (na kompie wyszlo ze to czujnik polozenia walu szfankowal) co sie okazalo byl nieprzykrecony i raz "lapal" raz nie "lapal" zostal zamontowany jak nalezy i auto kilka dni palilo normalnie ale dzisiaj znowu ide do garazu i nie dziala , kreci wszystko ale nie pali..

stad moje pytanie: czy mozliwe jest zeby czujnik raz dzialal innym razem znowu nie dzialal i tak jak mu sie chce czy jesli jest uszkodzony to poprostu juz nie dziala i tyle ? bo raz mialem juz z nim problemy i wymienilem nie na nowy tylko na uzywany i nie wiem moze odpoczatku bylo z nim cos nie tak i podzialal 3 miesiace i padł..

Opublikowano

to jak moze ktos wie czy czujnik ten jak jest popsuty to niedziala w ogole czy isntnieje taka ewentualnosc ze "zaskakuje" co jakis czas ?

pozdrawiam

Opublikowano

Witam

u mnie teżtak było kiedyś nie mogłem odpalić poruszałem kablem i działało. Po kilku tygodniach to samo ale tym razem już to nie pomogło spec orzekł, zepsuty czujnik położenia wału korbowego. Wymieniłem i teraz jest cacy. a i jeszcze jedni jak oglądałem stary czujnik to izolacja na tych cienkich przewodach (widoczne po odsunięciu gumowej osłonki kostki) była cała popenkana mechanicor powidział, że to standart w starych BMW. Czujnik się ponoć żadko psuje ale kabel ma przebicia i raz działa raz nie :(

Opublikowano
U mnie tak wlasnie bylo. Raz dzialal, a raz nie. Bywalo ze 10 razy odpalal bez problemu. a innym razem zalapal dopiero za 10 razem. Wymienilem i nie ma problemu.
Opublikowano

siema

dzieki za odpowiedzi, tym razem kupie nowy w serwisie i mam nadzieje ze to przez to mialem przez ostatni miesiac problemy i9 ze wózek bedzie sie sprawowal

pozdro