Skocz do zawartości

migająca kontrolka AIRBAG w E34 pomocy !!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

w moim bmw miga kontrolka od airbaga, jak zapalę silnik to świeci się cały czas a po jakimś czasie paru lub kilkunastu minutach gaśnie.

proszę o pomoc czy jest to jakaś usterka elektroniki czy mam wystrzeloną poduszke.

Samochód BMW 525 24V 1991r. użytkowamy przezemnie od tygodnia

Opublikowano
Wydaje mi się że coś jest nie tak.. w moim gasnie zaraz po zapaleniu. Może ktoś coś kombinował przy tym. Dla pewności udał bym sie do serwisu i podpiął bym komputer.... przy okazji może wyjdzie coś jeszcze...
Opublikowano

Jeśli masz wystrzeloną poduszkę w miejscu AIRBAGU będzie najprawdopodobniej plastikowa zaślepka.

Kontrolka będzie się też świecić gdy układ "złapie błąd" może się to zdarzyć czasami przy odłączaniu akumlatora (ja tak miałem w e32) lub gdy wyjmiesz licznik z auta i włączysz zapłon.

Podjedź do warsztatu który zajmuje się elektroniką samochodową (nie musi wcale to być serwis) tam podłączą komputer i jeśli jest to faktycznie błąd to go skasują i kontrolka przestanie wariować.

kiedyś

E32 730

E36 318