Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam niedawno czyściłem silniczek krokowy w moim iSie i kiedy go wyjąłem przyglądałem się mu troszkę i zastanawia mnie w jakiej pozycji powinna być ta przepustniczka w środku w silniczku, u mnie była lekko uchylona. Czy tak jest poprawnie? czy może w stanie odłączonym powinna być całkiem zamknięta? Właściwie to czyściłem bo mi falują obroty i jeszcze zaklejałem pęknięcia na wszelkich rurkach dolotu no ale ciągle jeszcze faluje. Pozdrawiam
Opublikowano
Witam niedawno czyściłem silniczek krokowy w moim iSie i kiedy go wyjąłem przyglądałem się mu troszkę i zastanawia mnie w jakiej pozycji powinna być ta przepustniczka w środku w silniczku, u mnie była lekko uchylona. Czy tak jest poprawnie? czy może w stanie odłączonym powinna być całkiem zamknięta? Właściwie to czyściłem bo mi falują obroty i jeszcze zaklejałem pęknięcia na wszelkich rurkach dolotu no ale ciągle jeszcze faluje. Pozdrawiam

Prezerwatywqy ,tez kleisz? :mrgreen:

Opublikowano

Może źle się wyraziłem, nie kleiłem a obkleiłem taśmą izolacyjną :) fakt muszę kupić te rurki najlepiej wszystkie to będę miał 100% pewności.

Co do przepływki to wyczytałem tu na forum, że można ją sprawdzić odłączając od niej kabelki na uruchomionym silniku. Jeśli silnik zacznie gorzej pracować to przepływka dobra a jeśli będzie tak samo albo lepiej to do bani. Dobrze piszę?

Przepływomierz jest raczej ok, odłączyłem go to natychmiast silnik zaczął inaczej (gorzej) pracować.