Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, po podłączeniu poduszki powietrznej i podjechaniu na diagnostyke w celu wykasowania błędu okazało się, że komputer pokazuje całą listę błędów, których nie da się wykasować.. Mam tam zostawić samochód w celu dokładnego rozeznania, co i jak, no ale coś tam wspomniano o jakichś modułach, czy coś takiego.. O co może chodzić ? Dlaczego na kompie jest tyle błędów i nie można ich skasować ? Są to błędy np. Airbag, napinacze, akumulator, airbagi boczne i coś tam jeszcze..
Opublikowano

podczas wystrzelenia poduchy nie tylko wystarczy wymienić samą poduchę, jest jeszcze czasem do wymiany np. sterownik airbag,napinacze pasów,czujniki zderzeniowe,maty w siedzeniach,

u mnie np. oprócz poduchy musiałem wymienić jeden czujnik zderzeniowy,na szczęście sterownik i napinacze były ok bo pewnie ktoś przywalił i nie miał zapiętych pasów.

jeżeli nie będzie sprawny choć jeden element od poduchy nie wykasujesz błędu.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dokładnie tak, żeby skasować błąd SRS - cały układ musi być w pełni sprawny.
Kai
Opublikowano
No zgoda, ale jeśli jest cała strona błędów, to znaczy, że wszystkie czujniki, sensory z tej listy są do wymiany lub sprawdzenia ? Jeśli nie, to od czego zacząć poszukiwania przyczyny ?
Opublikowano

No i stało się.. Odebrałem wczoraj autko od elektroników.. :evil:

Oto rezultaty ich pracy : brak jakiejkolwiek poduszki, nie ma nic w samochodzie, brak kurtyn, brak poduszek bocznych, brak poduszki pasażera, napinaczy też nie ma.. :duh: A kupując to autko pare miesięcy temu byłem zapewniany, że oprócz poduszki w kierownicy wszystko inne jest oki.. :mad2:

Już NIGDY nie kupie samochodu w POLSCE.. :mad2:

Czy ktoś może mi podać szacunkowy koszt wyposażenia BMW 328 Ci Coupe w te wszystkie poduszki, kurtyny, napinacze ? Gdzie mogę znaleźć numery części, jakie powinny te elementy mieć.. Czy jeśli ktoś sprzedaje poduszke boczną do e46 na Allegro, to będzie ona pasować do każdego e46, czy musze szukać dokładnie takiego oznaczenia części, jaka powinna być w Coupe ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja tylko ciekawy jestem, czy tych komponentów nie ma, bo... nie było (raczej mało prawdopodobne), czy ich nie ma, bo... się "zużyły" przy jakimś "otarciu" :?
Kai
Opublikowano

Bardzo dziwna sprawa,bo seryjnie jest 6 poduszek.

A jak przekrecasz kluczyk to czy swieca sie 2 kontrolki poduch,i po uruchomieniu silnika gasna?Bo jesli tak to moze jakas centralka airbagow siedzi i nie podaje informacji do kompa.Jak nie ma zadnej poduszki ok.to musial miec niezlego DZWONA.

te gusta conducir? BMW
Opublikowano
Teraz już gasną, bo zasymulowali mi elektronicy wszystkie Airbagi.. Być może beta była po dużym dzwonie, ale to wybieram się sprawdzić jutro lub w najbliższych dniach.. Natomiast zapewnili mnie, że moduł został wymieniony na nowy, bo starego nie udało się im przeprogramować.. I że "wisiały na nim" błędy od całej lewej strony /a więc na kompie świeciły błąd kurtyny, poduszki, napinaczy - wszystko lewa strona/.. Z prawej nic na starym sterowniku nie pakazywało.. I że rozebrali wszystkie potrzebne elementy i fizycznie stwierdzili braki poduszek i kurtyn.. Tyle wiem i wiem też, że można im wierzyć..
Opublikowano
Bardzo dziwna sprawa. Mozesz sam fizycznie sprawdzic poduszki i wszystko bedziesz mial jasne.
te gusta conducir? BMW