Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Wszystkich,

Jestem szczęśliwym posiadaczem BMW 316 - E36 - M43 - 95 rok. Ostatnio z moim BMW pojawił się pewien problem. Szukałem na forum, ale nie znalazłem postu z opisem takich objawów, a mianowicie: Silnik ogólnie chodzi bez zarzutów. Problem pojawia się w sytuacji kiedy auto po przejechaniu pewnego dystansu ("trasy") zostaje zgaszone na 5-30 min. Ponownie odpalone przejeżdża kawałek i zaczyną "dławić" silnik (jakby zabrakło benzyny). Trwa to kilkanaście sekund po czym silnik zaczyna pracować normalnie. Zdarza się to przy niskich obrotach silnika 1500-2000 obr. przy delikatnym dodawaniu gazu. Z gory dziekuje ze wszelkie diagnozy!

Pozdrawiam!!!

Opublikowano
Czesc

Nie zapominaj taze,ze jestes szczesliwym posiadaczem silnika krokowego!! :P

pozdrawiam

tylko że silniczek krokowy odpowiada za pracę silnika na wolnych obrotach,a kolega pisze że podczas jazdy ma takie objawy,a podczas jazdy silnik krokowy,czy inaczej regulator obrotów biegu jałowego nie wpływa na pracę silnika.

Opublikowano
Właśnie że jeśli zapale auto po tym wszystkim co pisałem... i poczekam na biegu jałowym kilkanaście sekund auto również na wolnych obrotach zacznie się dławic aż zgaśnie... W tym tygodniu pojade na diagnostyke komputerową. Jak powiedziałem kolesiowi z diagnostyki objawy to powiedział że komputer i tak nic nie wykarze bo to najprawdopodobniej regulator wolnych obrotów (silnik krokowy). Czyli może byc tak że wymaga on przeczyszczenia. Badanie komputerowe i tak zrobie, żeby wykluczyc inne awarie. Czekam na Wasze opinie i porady i dziekuje za dotychczasowe :) Pozdrawiam!! [/code]
Opublikowano

Czesc

Kup sobie preparat do czyszczenia gaznikow i przepustnic w aerozolu

/14pln/zdejmij przewod z krokowego i popsikaj pare razy!

Jak bedziesz sie wozil do mechanika z takimi pierdolami,to sie kasa nie wyrobisz :P No chyba,ze jest zasobny?

pozdrawiam

Opublikowano
Wielkie dzięki Chłopaki!! Jestem nowy na forum i bałem się że nikt nie odpisze, ale się nie zawiodłem :) Jeszcze raz dziekuje! Mechaników staram się omijac wielkim łukiem... Już raz oddałem moje BMW do mechanika (jednego z najlepszych na mieście). Skasował 500zł wymienił pare rzeczy... ale głownej awarii nie usunoł... wydałem dużo kasy i tylko się jeszcze zdenerwowałem!! A wiec Wasza pomoc bardzo wiele dla mnie znaczy. No i dla mojego potrfela...hehe ;) Czyli myślicie że diagnostyke narazie sobie podarowac i lepiej przeczyścic krokowca? Pozdrawiam!!
Opublikowano
Czyli myślicie że diagnostyke narazie sobie podarowac i lepiej przeczyścic krokowca?

Ja wyczyscilem, wysluszylem i jest super :D

Ja mialem podobne objawy.. jezdzilem po mechanikach bylem na kompie i w sumie to nic sie nie polepszylo :( Zapisalem sie do forum poszukalem tematu i zrobilem co pisali chlopaki.. i nie zaluje :)

Mechanikiem nie jestem ale tera mam satysfakcje ze wlasnorecznie naprawilem moja Betke :mrgreen:

Pozdr