Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!!!

W mojej bmw mam silnik 1,8isa i mam tak że faluje na wolnyh obrotach. A faluje przez to że leje paliwo na wolnyh obrotach na wszystkie wtryski. I wtedy zalewa go i furkocze z rury tak jakby za dużo powietrza dostawał. tak jakby nie palił na jeden cylinder. Ale jakby nie pali ł na jeden cylinder to by jedna świea była czarna a nie wszystkie.

jest tak jakby gdzies na doloie łapał jakieś lewe powietrze.

Może to rozrząd jest przestawiony lub może być tak że to wtryski sa na nic??? ale mam gaz i na gazie furkocze tak samo.

wszysrko było sprawdzone cały dolot jest Ok.Przepływka, krokowy, swiece, kable, komputer, cewki, czujniki położenia wału i wałka były podmieniane od innej i bez zmian. Z elektryki wszystko jest ok byłem 5 razy na kompie i jest Ok. A jeszcze sonda nowa i tez bez zmian. iśnienie na tłokach po 15 na każdym nawet ponad 15 barów.

Podobno to uszkodzenie maehaniczne tak powiedział mi jeden o byłem u niego na dignostyce.

Ale co to może być???

- może wydech zaphany (kata juz niema)

- moze rozrząd przestawiony (kąt wyprzedzenia zapłonu na wolnyh obr 11 stopni)

- może wtryski są na nic

- Może czujniki tem peratury wody (chociaż na kompie jest OK)

A może maci jakieś inne pomysły???

POZDRAWIAM!!!

Opublikowano

Witam

Ja miałem podobne problemy przy swojej e30 ale tam wszystkiemu był winien przepływomierz,ale jak to sprawdzałeś to ja nie mam pojęcia .

Pozdrawiam, mam nadzieje że wyleczysz swoją bete :8)

Opublikowano

ale miałes 1,8isa???

ja myśle że to jeden z tych punktów co wipisalme na końcu.

Tylko który jest najbardziej prawdopodobny????

Pomóżcie mi!!!!!