Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Jak wejść w tryb programowania webasto? chodzi oczywiście o BC.

Naciskasz przycisk TIMER i ustawiasz godzinę i S/R

po naciśnięciu zapala Ci się 1 z 2 diód które sa przy przycisku TIMER co oznacza, że zaprogramowałes sobie Webasto na tę godzinę...

Mozliwe jest zaprogramowanie 2 czasów odpalania webasta - które działa ok 30 min po odpaleniu.. tak więc jak jets super zima to ustawiasz 2 razy co 31 min... i masz... 8)

Teraz to raczej niewiele sprawdzisz bo webasto włącza się jak temp z czujnika jest poniżej +5stC... :lol:

No chyba że odepniesz czujnik temperatury (ten z przodu - obok halogena) i zrobisz -30stC :lol:

Marcin

BMW Klub Polska

F25 X3 2,8iA xDrive

E91 320dA touring

E39 530dA touring

E39 530iA touring

E36 316iA m43 Compact

----------------------------------------

historia - E32 750iA (1992-2004)

Opublikowano
Witam. Jak wejść w tryb programowania webasto? chodzi oczywiście o BC.

Naciskasz przycisk TIMER i ustawiasz godzinę i S/R

po naciśnięciu zapala Ci się 1 z 2 diód które sa przy przycisku TIMER co oznacza, że zaprogramowałes sobie Webasto na tę godzinę...

Mozliwe jest zaprogramowanie 2 czasów odpalania webasta - które działa ok 30 min po odpaleniu.. tak więc jak jets super zima to ustawiasz 2 razy co 31 min... i masz... 8)

Teraz to raczej niewiele sprawdzisz bo webasto włącza się jak temp z czujnika jest poniżej +5stC... :lol:

No chyba że odepniesz czujnik temperatury (ten z przodu - obok halogena) i zrobisz -30stC :lol:

jeszcze możesz opalić wciskająć jednocześnie na 3 sekundy A-TEMP i ZEIT aż ukaże się napis IN . I wtedy możesz raz odpalić grzanie jak to pisze w instrukcji "jest zalecane"

Opublikowano
dzięki. Ja przycisku timer nie mam ale mam ziet. Ale to chyba jest to samo?

pewnie, że to samo :)

to zależy jaką wersję napisów masz na BC.. ja to znalazłem w manualu na stronie http://luuk.xs4all.nl/bmwboeken/bmwe327351988manual/small50/page044.jpg

testowo można właczyć Webasto wciskając 1 Timer (pojawi się jakiś napis typu "... Off" i od razu S/R - przełącza się na "... ON" i webasto grzeje :)

Ale pamiętaj temp otoczenia jest ważna... :)

Marcin

BMW Klub Polska

F25 X3 2,8iA xDrive

E91 320dA touring

E39 530dA touring

E39 530iA touring

E36 316iA m43 Compact

----------------------------------------

historia - E32 750iA (1992-2004)