Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W E38 nie mam zmieniarki wiec posilkowałem sie adaptorem na kasete. :oops:

Odtwarzacz kasetowy zepsul juz dawno, dlugo przymierzalem sie do naprawy, ktora miala kosztowac 70-100 zlotych wiec bez zastanowienia kupilem na allegro drugi za 50 zlotych. I tu zdziwienie!

Poprzednio mialem wersje Professional robiona przez Becker (zdjecia telefonem):

http://img227.imageshack.us/my.php?image=professionalbybeckerba6.jpg

a kupiony element okazal sie Business robiony przez Blaupunkta:

http://img227.imageshack.us/my.php?image=businessbyblaupunktdu3.jpg

Dokladnie te same funkcje. Troche inny uklad przyciskow. Dluzszy wyswietlacz w wersji Professional. No i teraz to co mnie najbardziej zastanowilo - moim zdaniem, nie jestem audiofilem!, wersja Business brzmi gorzej niz Professional (podczas sluchania tych samych stacji radiowych), nawet sam mechanizm jakby chodzil glosniej. :worried: Przejrzalem troche forum i wydaje sie, ze wersja Professional jest segmentem ciut wyzszym (Becker chyba jest b.renomowany?). Prosze o wyjasnienie - rzeczywiscie jest roznica wykonania, zastosowanych rozwiazan, czy moze sa to drobne roznice i jest to odczucie raczej subiektywne? Wywalic business, naprawic i wrocic do Professional? Z gory dziekuje.

Opublikowano

Professional jest napewno lepszy od Business. To, że mechanizm akurat głośniej chodzi, to może być wina Twojego egzemplarza. Prof. ma dodatkowo 2 tunery radiowe (dynamiczne skanowanie itd ...). Ma też lepszy wzmacniacz.

Professional w E38 (jak i w innych modelach), to dość rzadki przypadek :) Na szczęście w E38 nie było modeli Reverse ... :)

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

Opublikowano
Professional jest napewno lepszy od Business. (...) Ma też lepszy wzmacniacz.

Sebastian, ale czy to jest wyraznie lepszy wzmacniacz? Nie chodzi mi o moc tylko parametry jakosciowe. Ten Balupunkt niby gra ale jakos tak "plasko" a Becker dawal sporo frajdy...

Opublikowano

Ma lepszy wzmacniacz, moc ma taką samą (przynajlmniej teoretycznie - BMW nie podaje dokładnych parametrów sprzętu ...)

Możesz mieć też ten business, trochę "podniszczony" lub dużo starszy od tego Beckera i dlatego różnica jest pogłębiona ...

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

Opublikowano

Naprawilem ten Professional i wyrzucilem Business. Jesli ktos chce ten Blapunktowski Business to oddam za cene przesylki. Roznica jest powalajaca nawet dla kogos tak przygluchego jak ja. Zaczynam rozumiec audiofilii ...

Dziekuje Sebastian za umocnienie mnie w moim przekonaniu.