Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam,mam takie pytanie :D Warto kupic orginalne radio cd do BMW e46 firmy Simens VDO (tylko nie wiem dlaczego na nim pisze Republika Czeska). Z tego co wiem sa jeszcze Philipsa i Alpine. Ktore bedzie lepsze, potrafi ktos pomoc. Z gory dziekuje. Pozdrawiam. Aha a kody do takich radyjek sa potrzebne? :modlitwa: :modlitwa:
"Nie trzeba grać głośno, żeby być słyszanym" Janusz Kofta
Opublikowano

Witam.

Niecałe dwa miesiące temu kupiłem dokładnie takie samo radio BMW CD w wersji business :mrgreen:.Napis Czech Republic jest dlatego bo tam są składane.Wczesniej miałem SONY Xplod,które nie dość,że bardzo nieładnie wyglądało z tą przejśćówka w kokpicie to do tego nie działała kierownica wielofunkcyjna.Co do jakości dźwięku (na oryginalnych glosnikach) to radio BMW gra porównywalnie z poprzednim a do tego działa obsługa w kierownicy,ustawianie zegarka w radiu oraz w BC (zegary) z RDS'su,funkcja regulacji oświetlenia i jeszcze kilka fajnych rzeczy.Nie wspominając o wyglądzie i fakcie,że takie radyjko jest mniej atrakcyjne dla złodzieja.Po swoich doświadczeniach popieram zakup takiego sprzętu tylko trzeba się upewnić co do pochodzenia radia i stanu oraz kodów (jak są to sprzedawca powinien je mieć a jak nie jest zakodowane to nie ma problemu).U mnie kodów nie było.Co do marki to z tego co wiem najlepsza jest ALPINA ale jak duża różnica jest w jakości to nie wiem bo w cenie jest spora.

Pozdrawiam.

http://images49.fotosik.pl/48/b15dcef712d56319.jpg

..."The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing"...

Opublikowano
Dzieki, ale lepiej gra od tego kaseciaka orginalnego. A ile warto dac za takie radio? pozdrawiam. :modlitwa:
"Nie trzeba grać głośno, żeby być słyszanym" Janusz Kofta
Opublikowano

Witam ponownie.

CD i kaseta to wogóle nie ma porównania CD jest o niebo lepsze.Co do ceny to ja za swoje zapłaciłem 590 pln. i mysle ,ze cena wahajaca sie w okolicach 600 pln. jest nadal atrakcyjna.

Pozdrawiam.

http://images49.fotosik.pl/48/b15dcef712d56319.jpg

..."The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing"...

Opublikowano
Do E46 jest Blaupunkt, Philips, VDO/Siemens i Alpine - ułożyłem je wg "klasy". Niektórzy uważają, że Blaupukt i Philips to mniej więcej ta sama "klasa", tak jak VDO i Alpine ...

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)