Skocz do zawartości

Bujanie Przodu Auta w e34 540 touring

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Wymienilem z przodu cale zawieszenie czyli wahacze, drazki, koncowki, satbilizatory itp. sprezyny cale amortyzatory na tescie wyszly powyzej 80% sprawnosci a tlucze sie cos na nierownosciach gdzies w okolicach kol przednich i jest to raczej takie tluczenie pionowe tak jakby cos bylo rozwalonego co to moze byc moze mocowania ponoc do tych wersji czyli 540 ida jakies drogie wzmacniane po 700 zl za sztuke czy to moze byc to? Poza tym auto nie jest stabilne buja go jakos na boki. Dodam ze geometria ok i wywazenie kol itp. wszystko sprawdzone. :modlitwa:
Nigdy Sie Nie Myle I Jestem Najmadrzejszy Jak Kazdy Kto Ma BmW :)
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jeśli sam wymieniałeś to ok, jesli nie, to sprawdź czy wszystko jest git dokręcone, czytałem gdzieś że przy montażu wahaczy trzeba uważać bo można je wmontować odwrotnie,, !!! Może stuka w kolumnie kierowniczej, ja też przebadałem całe zawieszenie, okazało się że bujanie i stuki to tylko łączniki stabilizatorów 35 zł szt, i lewy górny wahacz wystukany,,,,ale to nic, kolumna kierownicy zdrowo puka, czsami jak ma luzy, ,,,,no i up\ewnij się że wstadzili Ci takie jak do tego modelu, bo nie takie rzeczy słyszałem,,, :mad2:

napisz co to za bujanie,,,bo może opony albo luzy w kierownicy masz a nie w zawieszeniu,, z tego c opiszesz to stawiam na luzy w układzie kierowniczym, stuka często na tulejce od ramienia podtrzymującego drążek kierowniczy, i całe ramię czasem się luzuje prowadzące drążek kierwoniczy, to ramie osadzone na wieloklinie wystającym z kolumny kierowniczej,,, !!! wystarczy dociągnąć, problem też jest czasem z wieloklinem nad nogami kierowcy, łączenie drążka,,słyszałem to, wydaje się jak by dochodziło z układu ,a to się dzieje nad twoimi nogami, dociągnąć nakrętkę klucz 32' i jest git,,,ale to tylko moje skromne zdanie, może Ci coś podwpowie, pozdrawiam i powodzenia

Teraz to ja mam radość z jazdy :)
Opublikowano

Sprawdź czy może nie nadają się do wymiany łożyska mocowania amortyzatora w Mcpersonie.

Mi tak stuka na nierónościach z jendej strony i dzisiaj będzie wymienianie łożysko.

Tylko cena powala bo w Aso 460zł i nigdzie indziej nie znalazłem nawet zamienników.

Sebastian

BMW i V8 to idealne połączenie :)
Opublikowano
jak wymienisz to powiedz bo ja jestem przed tym kupilem je juz za 250 bo wiem ze to nie sa takie jak do 525 tylko takie plaskie nalesniki i daj znac czy widac roznice ;) bo amorki mam na tescie niby dobre ;)
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

DO dv32v.

Piszę jaka różnica po wymianie łożyska. Generalnie lepiej, ale jeszcze coś mi tam postukuje tylko nie tak często.

Przy hamowaniu widać różnicę bo wcześniej piszczało i były wibracje, a teraz cisza.

Podejrzewam, że drążek kierowniczy jeszcze jest do wymiany, ale to w niedługim czasie.

Pozdrawiam

BMW i V8 to idealne połączenie :)
Opublikowano
jak wymienisz to powiedz bo ja jestem przed tym kupilem je juz za 250 bo wiem ze to nie sa takie jak do 525 tylko takie plaskie nalesniki i daj znac czy widac roznice ;) bo amorki mam na tescie niby dobre ;)

Jeżeli do testów amortyzatory nie były demontowane, to wynik takiej próby jest niepewny. Historia zna przypadki, gdy z oceną dobrą z testu zjeżdżało auto z wylanymi amortyzatorami. Pzdr

Opublikowano
wymienilem amorki, mocowania gorne dobre sprezyny tez a na tescie wychodzilo ze amory dobre a sie okazalo ze nawet na sucho tlukly wiec szkoda jezdzic na testy do tych stacji szybkiej obslugi bo oni tyle zobacza co ja i ty poza tym mialem taki objaw ze po gwaltownym wcisnieciu gazu mialem jakies uderzenie z przodu myslalem co to moze byc i to byly wlasnie one poza tym jak jezdzilem powoli to tlumily ladnie ale jak szybciej to w ogole nie tlumily i tlukly sie tak jakby mocowanai byly uszkodzone ale naszczescie nie i mam spokoj kupilem sobie alco i jestem zadowolony :cool2: