Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam,

tym razem pytam w imieniu kolegi. Ma on zaklepana w jakims salonie BMW uzywana e60, z monitorem ale bez nawigacji (tam monitor jako taki chyba jest standardowo?).

Czy można dolozyc to we wlasnym zakresie tak jak to jest w e39 - czytnik, wiazka, antena i modul antenowy (wzmacniacz czy cos takiego) czy tez moze jest to bardziej skomplikowana procedura wymagajaca interwencji ASO ze swoim cud GT1?

pyt 2 - ile to moze kosztowac na uzywanych czesciach? Sebast, nie masz czegos na stanie? ;) Koledze proponuja dolozenie tej nawigacji za 1000€ i nie wiem czy to dobra cena czy zla.

pyt 3 - jak jest z mapami do e60 - pewnie nie sa to te same co do e38/9/x5. Sa dostepne mapy Polski, bo do tych starczych mk1-4 byly do niedawna spore problemy a i teraz nie ma wielkiego wyboru

dzieki za wszelkie informacje

pozdrawiam

t.

Opublikowano
Moj kolega kupil e60 bez navi i chcial ja rozbudowac. Nabyl czytnik i pozostale niezbedne elementy ale jak sie okazalo nie mozna bylo tego uruchomic poniewaz czytnik zglaszl blad to samo bylo ze zmieniarka. W serwisie pwiedzieli ze jak juz urzadzenie pracowalo w jakims aucie to sa male szanse na adaptacje w drugim.
Opublikowano

1. Nie zajmuje się nawigacjami w nowych BMW (poza mapami) ...

2. Nadal nie ma mapy Polski do tych modeli

3. Tak jak kolega wspomniał - nie jest tak ławo w nowych modelach dołożyć jakikolwiek używany sprzęt - trzeba programować itd., a i to nie zawsze się da. W tych modelach nigdy nie kupujcie sprzętu bez montażu ...

4. Bez problemu mozna dołożyć sobie w serwisie na nowym sprzęcie, bo nie jest on zakodowany pod model .......... :)

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

Opublikowano

4. Bez problemu mozna dołożyć sobie w serwisie na nowym sprzęcie, bo nie jest on zakodowany pod model .......... :)

tak można dołozyć tylko pózniej po fabryce wychodzi dużo drożej

ja chciałem teraz dołożyc w serwisie bluetootha cena 6.000zł przy konfigurowniu auta nowego 3.106zł.

Więc dobrze jest jak coś jest bo później duży koszt i nie da sie gdzieś kupić używki i samemu kabelki podpiąć

Artur

Opublikowano
Zgadza się, ale w nowych BMW niewiele można założyć/dołożyć z używki, bo sprzęt jest kodowany.

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)