Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam,od niedawna dość znacznie mi zaczełko klekotać sprzęgło dwumasowe:( ,chciałem sie spytać czy jak będe dłużej jeździł z tym uszkodzonym sprzęgłem to czy moge coś jeszcze uszkodzić dodatkowo w aucie,chciałem sie też spytać czy auto nie traci mocy przezto itd . Wiem ze urzywane koło dwumasowe jest dość drogie (około 600 zł),słyszałem że można coś takiego zregenerować , ile to kosztuje i czy sie wogóle opłaca:) z góry dzięki , pozdro
Opublikowano

Uppewnij sie czy aby napewno masz koło dwumasowe (pisze bo wychodziły wersje bez koła dwumasowego a zamiast tego tarcza sprzęgłowa była na spręzynkach)

Ja tez mam E34 z tym ze 2.0 24V z 91 rok i nie mam koła dwumasowego (całkiem możliwe ze w 2.5 zawsze było montowane ale tego nie wiem wiec zawsze lepiej sie upewnić)

A jeżeli nie masz koła to skrzynia wydaje bardzo podobny efekt jak juz nabierze trochę luzów.

http://img221.imageshack.us/img221/9561/bmw9bq.jpg
Opublikowano
Not nawet Ok bo jakbym zmieniał całą skrzynie to bym przy okazji naprawił muj źle wchodzacy wsteczny:)
Opublikowano
Nie spotkalem sie w bmw z uszkodzeniami na skutek rozwalonej dwumasowki ale w mercedesie vito rozwalona dwumasowka podczas drgan roskrecila główne stopy w silniku na skutek pogiety wal i remont silnika.