Skocz do zawartości

Turing problem z otwarciem klapy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

mam problem z otwarciem szyby w klapie bagażnika. Zrobiłem prowizorkę, podłączyłem przewód z szyby pod klapę i otwieram na raz wszystko, zupełnie nie wiem , gdzie szukac przyczyny. Czy ktoś taki temat już przerabiał?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
witam .ja to przerabiam cały czas,bo nawet nie zabierałem sie do tego.co chwile coś naprawiam w aucie,ale tego jeszcze nie ogarnąłem.a czy tylni wycieraczka taż ci nawala?i podgrzewanie szyby?
Opublikowano

na 99,9 % skorodowały ci kable łączące klapę z nadwoziem. Otwórz klapę i zobacz co się dzieje w wiązkach - są po obu stronach. U mnie kable były w większości przetarte. Wymieniłem profilaktycznie wszystkie i od 1,5 roku jest dobrze.

pozdrawiam

tomek

Opublikowano
ja bym dodał, że kable skorodowały na 100%, jestem już po wymianie jednego , który jest odpowiedzialny za otwarcie tylnej szyby :cool2:
Opublikowano

witam,

Na bank są to kable , które popękały - są one na zawiasach klapy z prawej ilewej strony

Ja ze swoimi terz walczyłem i powymieniałem wszystkie bo już cyrki się działy a teraz jest ok

zdrówko

Dario