Skocz do zawartości

Jakie są skutki spalania stukowego??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam pytanie ...jakie są skutki spalania stukowego?? w moim e34 2.5 TDS miałem przestawiony rozrzad i zle ustawione wtryski (auto chodziło ja ciągnik :cry2: ) ...po naprawie chodzi ciszej ale niema pełnej mocy... czy coś jeszcze trzeba wymienić?? :mad2:

:modlitwa: :modlitwa: :modlitwa: :modlitwa: :modlitwa: :modlitwa: POMOCY

Opublikowano

wysoka temperatura w komoze spalanie, zabojcze wibracje i wiele wiele innych.

ale powiem prawde Ty masz diresla i spalanie stukowe ???

no chyba ze nalejesz benzyny zamiast Oleju napedowego!!!!!!

Niechcial bys zobaczyc silnika po takim czyms. Gozej niz po wojnie :D.

Wszystko stopione, nadpalone i przegrzane.

Poprze zle ustawienie mogles tez jednak uszkodzic tloki, pierscienie, zawory oraz glowice . sprawdz czy na cieplym silniku nie dymi na siwo i jak to ladnie jeden z kolegow na forum opisal ze smierdzi spalanym woskiem :mad2:

Po prostu spalanie glikolu to kiepska sprawa i wyjatkowo uciazliwa.

Nie chce straszyc ale glowica do wymiany albo krzywa albo peknieta :doh:

BMW jest tanie dla bogatych

http://img102.imageshack.us/img102/1093/copyright6phpki9.th.jpg

Opublikowano

właśnie wszystko jest "normalnie"...dymi na czarno nieczuć "spalonego wosku"...

o spalaniu stukowym powiedział mi mechanik do którego oddałem auto (opisywałem swój przypadek tutaj www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=41624&highlight=) i teraz sie pytam czy są tego jakieś skutki ale jeśli coś takiego występuje w benzynowcach to niemam się czym martwić bo autko chodzi tak jak powinno i niema z nim żadnych problemów :cool2: ale lepiej dmuchać na zimne