Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie chodzi mi otwieranie drzwi bagażnika z przycisku, tylko kluczem... i trochę już mam tego dość :evil:

Chciałbym zdjąc plastik i sprawdzić czy nie odłączył mi się czasami wtyk od mikroprzełącznika... Przyglądałem się dzisiaj jak to zaatakować a przy okazji nie połamać niczego.

Na wierzchu plastiku są w paru miejscach takie kwadratowe zaślepki a poza tym przykręcone 2 śrubami od wewnątrz pojemnika na trójkąt, występują tam też jakieś kołki (jak śruby tylko z gładkimi łbamii) parę w linii tuż pod krawędzią przy szybie.

Może ktoś już to rozbierał i coś poradzi zanim coś spitolę :D

Pozdrawiam

- Sim One -

Opublikowano

czesc.

tak jak piszesz, pod tymi zaslepkami sa sruby mocujace ktore nalezy odkrecic, poza tym te srubki pod klapka z narzedziami i trojkatem rowniez, a do tego caly plastik jest dodatkowo zamontowany na 2rzedy plastikowych wciskow. jak odchylisz go od strony zamka, czyli od dolu, to zobaczysz.

dodatkowo jak uniesiesz sama szybe to w miejscu osłony mechanizmu wycieraczki, czyli przy dolnej krawedzi szyby sa jeszcze 2srubki :-)

pzdr

Rafi DJYendruh

sharky: srebrne E24 635 CSiA

Citroen XM oraz GMC Savana

GG # 142068

[email protected]

Opublikowano

No i udało mi się dostać do tego cudaka :)

Mam padnięty mikroprzrełącznik od zamka, na szczęście reszta (siłownik zamka i elektryka) jest w porządku. Jeszcze całkiem nie padł i ale trzeba będzie wymienić. Czy ktoś się może orientuje ile takie coś może kosztować i czy w ogóle gdzieś można dostać?

Pozdrawiam

- Sim One -