Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Proszę o pomoc, od niedawna posiadam e39 520i na gazie sekwencyjnym i mam pewien problem z układem chłodzenia cały czas się zapowietrza. Wymieniłem uszczelkę pod głowicą(była sprawdzana szczelność na gorąco-ok), wisko, termostat, sprawdzana pompa wody-ok, odpowietrzany na różne sposoby i nic. Górny wąż chłodnicy gorący, dolny zimny, reduktor od gazu letni auto nie przełącza się na gaz, ogrzewanie działa bez zarzutu. Czy ktoś z Was może spotkał się już z czymś takim? Już kompletnie nie wiem co zrobić. Instalacja gazowa od marca zeszłego roku działa bez zarzutów. Już myślę że może gaz dostaje się przez parownik może uszczelka jest w nim uszkodzona. Może macie jakieś pomysły... :(
Opublikowano
Musisz sprawdzic usytuowanie reduktora. Najczestrzy blad to za wysoko zamontowany reduktor a co za tym idzie brak mozliwosci odpowietrzenia ukladu. Trzeba sprawdzic rowniez czy poprawnie rostaly zainstalowane przewody ogrzewajace reduktor bo rowniez tutaj jest duzo bledow zwlaszcza w pojazdach z podzialem ogrzewania na kierowca pasazer.
Opublikowano

Jak dlugo jazdzisz na gazie ?

Moze nie bylo problemow bo nie uzywales ogrzewania w takim stopniu jak teraz. Czy wiesz gdzie masz wciete przewody wodne i jakiej firmy masz instalacje?

Opublikowano
Ja jeżdżę tym autem od listopada i były też mroźne dni i nie było żadnego problemu. Instalacja na wtryskach sirocco.
Opublikowano

po co gaz do takiego silnika montować , nierozumie :clap:

ja włożyłem teraz z 2001r. do mojej e39 2.5 i zamyka mi się w 10 :lol: i naprawde musze jej kłasć żeby tyle świnka wzieła

na gazie silnik traci na mocy i przepływomierz można sobie wymieniać jak majtusie

BMW+LPG :dance:

M y F a v o r i t e ? O n l y B l a c k ...

B l a c k - M i g h t y - W o n d e r f u l

Opublikowano

Armani przeczytaj dokładnie zanim napiszesz - to jest wtrysk gazu i z jakiego to powodu trzeba często zmieniac przepływomierze?

A do autora postu to jeśli to nie działo się od razu a dopiero teraz to faktycznie powodem zapowietrzania może być przedostający się gaz do układu wodnego.

Opublikowano

Kolego armani moze ty masz amerykanska wersje i BC podaje spalanie w galonach. Jak on ci pali 10 litrow to mi pali jakie 5litrow. Jesli to prawda, to to co pisza w instrukcjach servisowych bmw to brednie i musisz ich uswiadomic ze zawyzaja i to znacznie zuzycie paliwa w swwoich badz co badz folderach reklamowych.

Pzd