Skocz do zawartości

Dziwne zachowanie Steptronica??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

mam taki dziwny przypadek z automatem chodzi o to ze czasami jak auto postoi powiedzmy cala noc i jest w miare zimno okolo 5 stopni to jak zmienia z 1 na 2 potrafi KOPNAC, doslownie jak by dostal kopniaka w d..na steptronicu jest tak samo trwa to chwile i wszystko wraca do normy???

o tyle to jest dziwne ze dzieje to sie niezawsze

olej filtr wymienialem na wakacje nic to nie dalo z kompa niema zadnych bledow, jak postoi na wolnych obrotach to sie to niedzieje

juz niemam pojecia co to jest?>???

pozdro i dzieki

zycie zaczyna sie po 50i
Opublikowano
Podobne objawy są jak jest za niski stan oleju w skrzyni, jak pochodzi na wolnych obrotach olej się rozgrzewa wtedy zwiększa swoją objętość i problem znika. Warto sprawdzić stan oleju.
Opublikowano
W takim razie należałoby sprawdzić pompę oleju w skrzyni. Jak pojęcia nie mam. Ale nic innego nie przychodzi mi do głowy. Nie wiem jak to się ma do steptronica w e39 ale w moim e38 Nie zaleca się wymiany oleju ew uzupełnienie jak wystąpi wyciek i żadne książki ,programy diagnostyczne i naprawcze nie podają jaki ma być olej odsyłają tylko do ASO. a propos oleju jaki wlałeś :?:
Opublikowano

wiem ze niezalecaja ale sie wymienia olej bezwzglednie, bylo duzo na forum o tym

olej wlalem taki jak mialem Esso ATF 71141

pozdro

zycie zaczyna sie po 50i
Opublikowano
wiem ze niezalecaja ale sie wymienia olej bezwzglednie, bylo duzo na forum
Nie zamierzam tutaj podważać niczyjego autorytetu ale czasami zdarza się przedobrzyć bo nowy olej wypłukuje naturalnie powstałe uszczelnienie podczas eksploatacji i wtedy zaczynają się dziać cuda
mam taki dziwny przypadek z automatem chodzi o to ze czasami jak auto.....