Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Wczoraj wieczorekm chiałem pojachac do sklepu,odpalilęm samochod,chiałem wyjechac z garazu,wyjechalem z niego moze z metr i samochod zgasł,i nie moga go odpalić...jestem załamany,bo nie wiem od czego wogle to jest... Krece go na samym rozrusniku,jak sie odpali to po prau sekundach gaśnie, a nawet jak sie odpali na te pare seknud to trzesie sie cały,kaszle i starsznie smierdzi benzyną... od paru dni jak jezdziłem zauwazyłem ze strasznie zaczął duzo palić,przy zatankowaniu za 20 złoty zrobiłem 27 km,gdzie normalnie robiłem 55 (silnik 1.6 M40 90r) wczesniej miałem problemy z odpalaniem,ale to tylko zawsze jak na chwile wyłączyłem samochod i chciałem go włączyc znow,np. bedą na stacji czy w sklepie.. ale jak chwile go kreciłęm to odpalił i jechał,nigdy nie było problemu z odpalaniem jak długo stał,tylko jak chciał go włączyc znoe po 5-10 minutach,a od wczoraj juz wogle nie odpala... POMOCY!!

Starałem sie opisac dokłądnie jak to wszytko wygląda,bardzo wszystkich prosze o rade i pomoc,co jest tego przyczyną?? To jest moj pierwszy samochod,kupiłem sobie jako pierwszy włąsnie bmw,bo z opinii innych sa to bardzo dobre samochody.. Ale az takiego pojecia o nich niemam jak doświadczeni użytkownicy tej marki!! Jeszcze raz prosze o Rade i Pomoc,za każdą Odpowiedz bardzo dziekuje pozdrawiam!!

Opublikowano

Masz instalkę LPG :?:

Czy słyszysz po przekręceniu kluczyka charakterystyczny szum pompy paliwa :?: - jest ona w baku pod kanapą tylnią po stronie pasażera.

Czy śmierdzi dalej paliwem :?:

Jeśli jeździłeś długo na mniej niż połowie baku mogła zatrzeć się właśnie pompa.

Sprawdź czy jest iskra na świecach.

www.ifp.pl

www.bmw-e30.pl