Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam. mam zawieszenie M sport w e36 i musze zmienic sprezyny z tylu- wiecie mzoe jakie sa ich odpowiedniki innych firm? albo jaka jest ich wysokosc? mozna dobrac inne tej samej wysokosci co te "M"? chcialbym zachowac specyfike zawieszenia taka jaka mam teraz czyli M technik- nizsze od seryjnego i twardesze. pozdrawiam i oczekuje sugestii.
Opublikowano
domyslasz sie ze z jakiego? pekla mi jedna sprezyna i chcialem zmenic- a nie wiem ktory zamiennik bedzie odpowiadal sprezynie z zawieszenia M tech.? pozdrawaim
Opublikowano

To jednak myślałem ze z innego powodu. Często w E36 ludziom wydaje się że tył siedzi bardziej niż przód a zwłaszcza jest to widoczne w M-techniku ale często jest to złudzenie.

Co do zamienników M technika to kolega kupił komplet Eibacha za ok 650zł i po założeniu jego coupe stoi tak samo wysoko jak moja z fabrycznym M-technikiem i zachowanie auta podczas jazdy też jest podobne, (ale nie identyczne bo moja mniej przechyla się na zakrętach z powodu twardszego stabilizatora przedniego)a sprężyny te jeśli się nie mylę to były obniżające -30mm ale już nie pamiętam czy przód i tył tyle samo ale mogę się dowiedziec.