Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

witam wszystkich,

mysle o zalozeniu alarmu do e39, przegladalem forum, ale za wiele nie znalazlem, tzn. forumowicze mieli podobne watpliwosci do moich

- jak alarm polecacie? traktuje to zabezpieczenie jako dodatkowe, bardziej wierze w zabezpieczenia niestandardowe, nie planuje wiec wydawac jakiejs gory pieniedzy na ten alarm, z drugiej strony roznice w cenach nie sa duze 300-500 za sam alarm (bez montazu), to nie jest jakis kosmos

planmowalem zalozenie exus 3100, ale w wielu warsztatach odradzaje (podobno sie gryzie z elektronika samochodu), wielu monterow poleca seo (nie wiem dlaczego - moze maja najwiekszy zarobek i najmniej pracy), fakt faktem, ze przy seo nie potrzeba dodatkowego pilota, slyszal ktos o tym seo?

- planuje zainstalowanie dialera gsm (powiadomienie na sms o wlaczonym alarmie, smsowe wlaczenie webasto itp.), czy wybor alarmu ma znaczenie dla dialera (lub odwrotnie)

dzieki za podpowiedzi

pozdr

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Założyłem SEO Perfect i jest ok. Jest to prosty alarm z czujnikiem wstrząsowym i odcięciem zapłonu. Do tego nie masz pilocików tylko wszystko sterujesz oryginalnym kluczykiem. Jak chcesz to mogę podać ci namiar na ludzi gdzie zajmują się od lat alarmami. Nigdy z nimi nie miałem problemów. Robotę robią dokładnie, przy tym nie niszczą i nie brudzą samochodu, a to też jest ważne. Za komplet zapłaciłem 650zł

Pozdrawiam,

Pavlo.

Opublikowano
Moim zdaniem "Seo" jak i "Exus" to nie sa dobre urzadzenia zwlaszcza ze najpopularniejsze sa u gieldowych sprzedawcow a ich bezawaryjnosc pozowtawia wiele do zyczenia. Polecic moge alarm Mat ktory jest zalaczany fabrycznym pilotem a ma rowniez mozliwosc zainstalowania dodatkowego pilota. Ma on kunkcje domykania szyb i mozliwosc amaryjnego uruchomienia w przypadku uszkodzenia pilota fabrycznego. Koszta z montazem to 550 do 650 zl. Polecic moge rowniez " Clifforda" ale jego cena bedzie sie wachac miedzy 750 a 850 zl. Urzadzenia bezawaryjne.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

pewnie kazdy chwali to co ma lub jesli zajmuje sie montazem, to co montuje

jadnak co do seo, to na wielu forach internetowych, w tym na elektrodzie, alarm ten przedstawiany jest jako b. malo awaryjny i dobrze sprawujacy sie np. w e39

nie wierze w spisek wszystkich monterow i uzytkownikow tych alarmow, ktorzy chwala jego zalety

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano
W zupelnosci sie zgadzam zwlaszcza ze praktyka jest najwazniejasza a zwlaszcza kiedy zdobywa sie ja przez lata. Najlepiej opinie przedstawia wlasciciel samochodu w ktorym zostalo zainstalowane urzadzenie. Mam nadzieje ze opinie ktore czytales sa pisane przez ludzi ktorzy urzywali urzadzen dluzej niz 6 miesiacy. Propo ceny to najdrozszy seo pod szyne can kosztuje 320zl a modele do towjego samochodu kosztuja od 200 do 240 zl (cena za urzadzenie).