Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam szanownych kolegów jeśli możecie mi doradzic sprawa ma sie w przepływomierzu kupiłem niedawno w Wrocławiu bmw 540 z uszkodzonym przepływomierzem efekt byl taki że samochód wkrecał sie w obroty od 1500 obr. natomiast na wolnych obrotach o 600 chodził nie równo,mało tego skrzynia prawdopodobnie chodzi na 1 biegu jest coś takiego jak bieg awaryjny?czy błąd skrzyni może być spowodowany że przepływomierz jest strzelony?podobno nie da sie tego bledu skasowac dopiero po wymianie przeplywki,sam próbowałem z klemami owszem skrzynia pojawiła sie na desce rozdzielczej ale tylko do chwili odpalenia pozniej znowu nie ma,powiem wam ze z wrocławia a4 sunolem sobie bez wiekszych problemów ale tam jedzie sie powyzej 120 natomiast w miescie to tragedia przy ruszaniu zadymi ale moze to spowodowane jest chodzi na tym awaryjnym biegu??krokowy już plukałem a przy pracującym silniku jak odłącze przepływomierz nie ma żadnej różnicy czy podpiety czy nie .
Opublikowano

Jak dobrze zrozumiałem kupiłeś 540 z uszkodzonym automatem :shock:

Gratulajce - musisz mieć napawdę duuużo kasy :mrgreen:

- to ja przepraszam! ...i znikł
Opublikowano

Don't worry najpierw zrób tak: podjeć na jakiś serwis podłącz BMW pod kompa i zobacz co Ci wyjdzie: jak wyskoczy uszkodzona przepływka, to ją wymień, a potem skasuj znowu błedy. Jeżeli obiaw się bedzie dalej pojawiał(z a jedynka), a błędów w kompie nie będzie to znaczy, że musisz zacząć diagnozować automat. Być może, przez przepływomierz, automat wariuje. Twój automat pracuje zapenie na 3 lub 4 biegu jest to tzw. tryb awaryjny.

W Toyocie Previ miałem taką sytuacje, że automat w trakcje jazdy nagle się wysypywał. Efekt jakby mi się sprzegło ślizgało, czyli definitywnie padnięty automat. Na kompie wyskakiwał błąd czujnika prędkości w skrzyni biegów. Czyjnik wymieniony efekt dalej ten sam. Dopiero taki garażowy mechanik, ale najlepszy mechanik jakiego znam, doszedł, ze zwarcie robił kabelek w zegarach. Od czujnika w skrzyni, kabelek szedł do zegarów, a potem do komputera. Oczywiście u ciebie napewno winą jest coś innego, ale ten przykład pokazuje, że najpierw trzeba szukać problemów, gdzie indziej a na końcu dopiero brać się za automat.