Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
WITAM ! :D To znowu ja z malym problemem po swapie .A mianowicie :Odpalajac auto rano kiedy ssanie jest zalaczone besia chodzi jak piorun ale chwile pozniej gdy tylko sie troszke rozgzeje i wylaczy sie ssanie zaczyna sie problem kuleje na wolnych obrotach,nie chce sie wkrecac a nieraz wogole nie reaguje na gaz tak do okolo 2500tys a powyzej jest juz prawie normalnie prawie bo jest jednak caly czas przymulona jak by nie dostawala paliwa . przekladajac robiac swap z 1.6 na 18is zmienilem wszystko oprocz sondy lambda . Czy to ona moze powodowac te problemy czy raczej to cos innego Jaj ktos cos wie prosze o wypowiedzenie sie na ten temat z gory dziekuje
Opublikowano
no mozna powiedziec ze tak bo w granicach 11-12l/100km to troche za duzo muwie tu o spokojnej jezdzie .A sonde sprawdzalem voltomierzem i pokazalo 0,52v czyli niby ok bo slyszalem ze jezeli miesci sie w przedziale o-1v to jest ok ale ja mam sonde od 1.6 a motor 1.8is
Opublikowano
Sprawdź szczelność układu dolotowego. Miałem bardzo podobne objawy spowodowane małym pęknięciem gumy za przepływomierzem było prawie niewidoczne.
BMW forever!!!