Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

zainstalowałem sobie - tzn elektryk się bawił - zestawik nokii, ale jeszcze nie podłączyłem pod radio wyciszenia telefonem (radio business cd). Mam pytanie czy radio zakoduje się po odłączeniu w celu wlutowania kabelka od wyciszania czy też nie zakoduje się? A jeśli tak to jak go odblokować? O radiu nic nie wiem bo go jeszcze nie wyciągałem :/

Pozdrawiam.

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano
i jak zestawik ? uzywasz ? jak dziala ? wlasnie sie zastanawiam nad kupnem , ale nie wiem czy lepiej przewodowe czy bezprzewodowe , przewodowe ma 2 plusy : ladowanie , zewn. antena ale musze dokować , bezprzewodowy niby fajniejszy. Bardziej jednak mnie marwi to ze zamontuje a nie bede uzywał bo bedzie mnie cicho slychac, albo ja bede cicho slyszał itp, takie typowo uzytkowe niedogodnosci, jak to sie ma w praktyce ?
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano

To zależy jak podłączysz. W jednym samchodzie mam CK1W i jest kiepsko bo mam echo w samochodzie i rozmówca przez to słabo mnie słyszy. Podejrzewam, że istotne jest umiejscowienie głośnika.

W BMW mam zestaw Parrota CK3000 i mam głos z głośników radia. Jakość jest tak dobra, że rozmówca nawet nie wie że jadę samochodem.

Opublikowano
normalnie glosniki sa przed butami pasazera , gdzie masz wiec wbudowany glosnik od ck1w ? sam bym był za tym aby sie podlaczyc do radia, mysle o ck7w albo cark-91 do mojej 6310i.
Opublikowano

W s-ce też mam CK-1W i na początku używałem oryginalnego głośnika od tego zestawu ale trochę przeszkadzał ,bo zawadzał o nogi pasażera .

Dlatego zrezygnowałem i podłączyłem się pod głośniki od radia .

Radio to becker indianapolis , które współpracuje z telefonem .

Jest nawet osobne menu do telefonu , gdzie można ustawić paramentry dźwięku itd.

BMW mam od niedawna i zastanawiam się co wymyślić,bo chociaż jest tam telefon , to używanie dwóch kart jest trochę kłopotliwe .

Macie może jakieś doświadczenia z CK-15W ?

Opublikowano
i jak zestawik ? uzywasz ? jak dziala ? wlasnie sie zastanawiam nad kupnem , ale nie wiem czy lepiej przewodowe czy bezprzewodowe , przewodowe ma 2 plusy : ladowanie , zewn. antena ale musze dokować , bezprzewodowy niby fajniejszy. Bardziej jednak mnie marwi to ze zamontuje a nie bede uzywał bo bedzie mnie cicho slychac, albo ja bede cicho slyszał itp, takie typowo uzytkowe niedogodnosci, jak to sie ma w praktyce ?

Witam, witam - coś mi powiadomienia nie przychodzą i dopiero teraz czytam swój temacik.

Otóż ja z zestawu jestem b. zadowolony! Działa w porządku - z resztą jak i w poprzednim aucie też działał bez zarzutu. Jedyne co to nie mam podłączenia pod wyciszenie radiem. Bo mój elektryk sam nie wie czy po odłączeniu radia - wyskoczy podaj kod czy też nie - i puki co wyciszam radio sam :) w sumie się przyzywyczaiłem, już tak śmigam z 5 miesięcy :).

Wiadomo jeśli ktoś nie rozmawia przez komórę w czasie jazdy - to jest to wtedy bezurzyteczne urządzenie.

Niektórzy natomiast lubią się polansować słuchawką przy uchu w czasie jazdy :) nie? :P hehe

Pozdrawiam.

Opublikowano
a jak z antenką ? ktoś ma jakieś przemyślenia poparte doświadczeniami lub eksperymentami ? ponieważ u mnie nie ma zadnej wystającej antenki to do zestawu gsm tez chce antenke ktora nie bedzie wystawala , czyli klejona na szybe , zachodze wlasnie w glowe , w ktorym miejscu by ja najlepiej nakleic , mam do wyboru przednia szyba i tylna, poniewaz reszta szyb jest na drzwiach ;-/ może ktoś pokaże jakies zdjęcia jak ma u siebie to rozwiązane ?
Opublikowano
a jak z antenką ? ktoś ma jakieś przemyślenia poparte doświadczeniami lub eksperymentami ? ponieważ u mnie nie ma zadnej wystającej antenki to do zestawu gsm tez chce antenke ktora nie bedzie wystawala , czyli klejona na szybe , zachodze wlasnie w glowe , w ktorym miejscu by ja najlepiej nakleic , mam do wyboru przednia szyba i tylna, poniewaz reszta szyb jest na drzwiach ;-/ może ktoś pokaże jakies zdjęcia jak ma u siebie to rozwiązane ?

A po co Ci w ogóle antenka? Niepotrzebny gadżet moim zdaniem.

Kumpel ma teraz zestaw bluetooth pod nokię E50 i właśnie wyprowadzoną antenę zewnętrzną - dużo jeździ po Polsce - i dużo rozmawia i zadowalającej poprawy nie ma. Co prawda nie jeździ BMW ;) tylko Octavią, ale... to nie ma w tym przypadku najmniejszego znaczenia.

Ja nie mam anteny, z zestawu korzystam już kilka lat i na połączenia nie narzekam.

Opublikowano
bo w moim CARK-91 ( taki stary pod moją 6310i ) jest wtykana antenka i jak wloze telefon to mi zasieg znika bez tej antenki :)