Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
jak pewnie kazdy wie miska (aluminiowa) jest nisko, do tego dochodzi niski zawias i tu jest problem. zjezdzalem dzisiaj z kraweznika i nagle cos jak nie ..., patrze pod spod miska obita, ukruszylo sie zeberko ale na szczescie nie pekla. chcialem zrobic oslone z jakiejs blachy, czy moze ktos przez to przecjhodzil?? bo niechce zostawic michy za soba. wszelka pomoc bedzie uzyteczna pozdro
Opublikowano

kiedys kolega robil plyte z blachy bodajrze 3mm bo tez zostawil miske ale na studzience

jakbys robil taka plyte to pamietaj o zrobieniu otworow wentylacyjnych

Opublikowano
Miałem kilka razy taki sam problem. Teraz mam założoną "samoróbkę" z blachy bodaj 3mm, wzmocnionej dwoma kątownikami i odpowiednio wyprofilowanej. Nie ma w niej żadnych otworów wentylacyjnych a tylko otwór na korek od oleju. Raz na dwa trzy miesiące, gdy już ta blacha dobija do silnika jadę na warsztat, wyciągają mi tę blachę, profilują na nowo i w drogę.
Opublikowano
kiedys tez sie nad tym zastanawialem ale tak sobie pomyslalem... jesli ja pierdykne ta oslona troche mocniej to gdzies ta sila z jaka zadzialalem na oslone bedzie musiala sie "rozejsc" oczywiscie mocowania srubki i inne pierdoly mnie nie martwia raczej sama sila z jaka dziala to na reszte fury...?