Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jesli dobrze zauwazylem to e38 740d ma taki sam automat jak e39 540i

myslicie, ze bylaby mozliwosc zlozenia m67 z manualna skrzynia i wlozenie tego zestawu do e39 z jakims dieslem ?

wiem, ze kilka razy byl podawany adres do firmy, ktora robila swapy jednak chyba zapomnieli zaplacic bo strona zostala zablokowana :|

jesli wziasc za podstawe 530d to co byloby do wymiany oprocz silnika, skrzyni, wiazku i ecu?

co prawda jest alpina d10, ale jesli taki swap mialby mozliwosc bytu to spokojnie osiagami moglby przegonic alpinke :norty:

Opublikowano

Napewno musiałbyś wyemienić przednie zawieszenie wkońcu ten silnik będzie cięższy niż seryjny druga sprawa to hamulce. Z mojej strony tyle

PS. Jak zrobisz tego swapa to daj znać jak to wyszło

Pozdro

Opublikowano

heh najpierw to musze kupic e39, a pozniej pomyslec nad swapem :wink:

myslalem nad zawieszeniem i piastami od m5. nie wiem tylko jak z mocowaniem silnika :worried: no i czy np most i dyfer z 530d wytrzyma taki silniczek :roll:

Opublikowano
Fakt zapomniałem o mocowaniach silnika napewno trzeba będzie je przerobić bo nie będą pasować. Śmiem sądzić ze to będą poważne koszty :D a nie lepiej byłoby podkręcić ten 3 litrowy silniczek? ja mam własnie tkai zamiar dokonać modyfikacji w Godula Motor Sport chciałem go podkręcić do 260 KM dowiedizałem się że w zasadzie jest to realne tylko kosztowne jednak napewno taniej wyjdzie niż przekładka silnika. Za wymiane wtryskiwaczy, intercolera, turbiny układu wydechowego, chipa i jeszcze czegoś tam jeszcze powiedzieli że cena bedzie wynosić 10000- 15000 tysięcy. Ale wracając do tematu to myśle ze będziesz tez musaił zmienić wał więc sumując to wszystko koszt bedzie definitywnie wysoki no hcyba ze nie jesteś ograniczony finansowo to wtedy :cool2:
Opublikowano

Takie rzeczy to tylko w Erze... :lol:

A jak sie koniecznie uprzesz na modyfikacje, to lepiej wstaw to KSR Motorsport, znaja sie na BMW :wink:

I love smell of the gasoline in the morning. It smells like... victory.
Opublikowano

tez myslalem o podkreceniu silnika, ale jednak im bardziej wysilona jednostka - tym mniej pojezdzi :wink:

poza tym po przelozeniu sa jeszcze wieksze mozliwosci :mrgreen:

...no i ta indywidualnosc :roll2:

Takie rzeczy to tylko w Erze... :lol:

A jak sie koniecznie uprzesz na modyfikacje, to lepiej wstaw to KSR Motorsport, znaja sie na BMW :wink:

w erze lub w ksr :P tylko podaj mi jakis namiary na ksr bo jak juz wyzej pisalem strona podawana w wielu postach zostala zamknieta :mad2:

Opublikowano
tylko podaj mi jakis namiary na ksr bo jak juz wyzej pisalem strona podawana w wielu postach zostala zamknieta :mad2:

Tu masz namiary: KSR Motorsport ul. Mineralna 26 02-133 Warszawa telefon: 888 084 374. Zadzwon i sie dowiedz czy tylko strona im padla, czy moze zamkneli interes :?

(niewiadomo jak to sie bedzie prowadziło w ekstremalnych sytuacjach)

No offence, ale swapy robione u Hamanna czy Schnitzera tez zaliczasz do miana druciarstwa? :wink:

I love smell of the gasoline in the morning. It smells like... victory.
Opublikowano

m to produkcja seryjna (kazdy moze ja miec - wystarczy odpowiednia ilosc gotowki), a indywidualnosc to cos, czego nikt inny nie ma (nawet jesli stworzy cos bardzo podobnego, to bedzie to tylko powielony pomysl) :8)

teoria nakazuje, ze bedzie sie prowadzilo tak samo tylko z wieksza moca :wink: z reszta wieksze silniki benzynowe maja wyzsze moce, wiec watpie, ze zmiana silnika da jakakolwiek roznice w prowadzeniu.

Opublikowano
m to produkcja seryjna (kazdy moze ja miec - wystarczy odpowiednia ilosc gotowki)

ta odpowiednia ilość gotówki jest właśnie indywidualnością:)

Opublikowano

ta odpowiednia ilość gotówki jest właśnie indywidualnością:)

jak dla kogo :roll:

powiedzenie "im drozsze, tym lepsze" znalem, ale "im drozsze, tym bardziej indywidualne" to jeszcze nie :wink: