Skocz do zawartości

e-34 2,5 92rok Gotuje sie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich.posiadam e-34 2,5 92rok.Jestem załamany.Otóż problem tkwi w tym ze silnik popracuje dochodząc do temp pracy(wskazówka idealnie na srodku) i po chwili weze sa dosc twarde,a nastepnie zaczyna wyrzucać płyn w zbiorniczku przez korek:( Myslalem ze to wisco,ale dzis zamontowalem nowe i to samo :shock: dodam ze ogrzewanie OK,i dolny wąż ciepły.wskazówka niugdy nie przekroczyła połowy(nawet jak wyrzuca płyn).Jeszcze jedno.Gdy płyn sie podnosi i weże są twarde to gdy popuszczam odpowietrznik to lecipłyn,bez powietrza.Co jest???Z góry dzięki za odp.Pozdrawiam.Dzięki.
Opublikowano

Wyrzucanie wody, objaw uszkodzonej uszczelki pod glowica.

Masz maslo na korku od wody, i korku wlewu oleju...? Znika plyn chlodniczy, podnosi sie poziom oleju? Sprawdz to.

Breast. Mouth. Waist.
Opublikowano
  • Autor
ystko bajka,Mysle ze jak by była uszczelke to by dmuchałm powietrzem.A tu 0 powietrza w ykładzie.Może to korek???
Opublikowano
  • Autor
Sorki za błędy.Nie patrze co piszę :o
Opublikowano

Witam.

Wnosząc po tym co opisujesz, to może..... (być wskazówką, ale nie koniecznie). Zobacz na wyrównawczy. Jak w nim zawiesił się zaworek jedonstronny (ten co daje do chłodnicy, a przyjmuje do zbiorniczka), to może być to...(wskazówka) :)

Może też coś byc niefajnego na rotacji płynu chłodniczego. Pomka wody.. Na uszczelkę pod głową...raczej nie stawiam( jeśli nie ma widocznej białej zasłony za autkiem), a tym bardziej jeśli ci nie znika drastycznie płyn z chłodnicy.

Może to co przedstawiłem, to naprowadzi cię na jakieś punkty szukania przyczyny.

Jak jestem w błędzie to mnie poprawcie. :)

Pozdrawiam

Irek

Opublikowano
ystko bajka,Mysle ze jak by była uszczelke to by dmuchałm powietrzem.A tu 0 powietrza w ykładzie.Może to korek???

doprawdy uroczo.. To dokladniej opisuj swoj problem, i bedziesz mial dokladna odpowiedz :duh:

Breast. Mouth. Waist.
Opublikowano

Kolega Liskoski wygrzebał ten temat.

Myślę że powinien ci ten link, dać możliwości usunięcia usterek. :8)

Pozdrawiam

Irek

http://vabikbmw.pl/phpBB2/viewtopic.php?t=646[/b]

Opublikowano
kolego a masz instalację gazową w aucie bo jak masz to pojedż do gazownikuw i niech sprawdzą czujnikiem gazu czy jest gaz w chlodnicy jak jest to membrana w parowniku do wymiany a najlepiej jak stary parownik to go wymień na nowy
Opublikowano
Miałem u siebie dokładnie to samo. Problem tkwił w zaczopowanym przewodzie wody (w tym co łączy chłodnicę ze zbiorniczkiem wyrównawczym) płyn nie miał jak wracać i go wywalało.
Opublikowano

Może to być korek od chłodnicy - podmień na inny i sprawdz może poprsotu nie trzyma ciśnienia i puszczas na zaworku stąd ten problem.

Podmień korek - pierwsze co bym zrobił.

http://img221.imageshack.us/img221/9561/bmw9bq.jpg
Opublikowano
ja mialem tak samo po przejechaniu okolo 10 km wywalało mi wode z chłodnicy okazalo się że mam nieszczelny parownik i gaz szedł do układu chłódzenia przewody twardniały i wywalało wodę korkiem od chłodnicy po wymianie parownika wszystko ok godne uwagi