Skocz do zawartości

Pompa paliwa e30 325i - firma <qap>

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy ktos uzytkuje pompe paliwa firmy qap, padla wlasnie oryginalna w mojej beci i szukam zamiennika na alllegro - znalazlem wlasnie tej firmy i nie wiem czy jest ona warta 150 plnow :)

Pozdrawiam

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D

Opublikowano

taki doświadczony forumowicz i zapomnial o szukajce? :wink:

odpisywałem już na podobne tematy, poszukaj. jak chcesz żeby było tanio i dobrze, to kup pompe od volvo (niestety nie pamiętam modelu, ale musi być do wtrysku wielopunktowego). jest troche głośniejsza ale podobno dożywotnia.

a rewelacje za 150 z alegro... możliwe, że to do starszego typu, albo do m50, bo one tyle kosztują. ale wewnętrzna do e30 to przynajmniej pięć stów, miałem tańszą, i wywaliłem szybciej niż włożyłem.

pozdr

Opublikowano
150 plnow kosztuje pompa idealnie pasujaca w miejsce mojej - wewnetrzna, nowa boscha ok 500 pln, uzywka ok 250 - i badz tu madry - dlaczego wywaliles zamiennik ??

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D

Opublikowano

nie dawał cisnienia odpowiedniego już od samego początku. ledwo paliwo przebijało przez regulator. samochód odpalał, nie trzymał wolnych, i nie mał mocy. a ja szukałem usterki dalej, bo pompa przecież nowa...

ale była śliczna, pachnąca nowością, ze wszystkimi papierami, gwarancjami, atestami i 'wodotryskami'. dziwne że nie za bardzo chcieli ją z powrotem - z reklamacją były przejścia.

pozdr

aha, dałem za nią dwieście czy trzysta, już nie pamiętam (na pewno nie 150). najpierw ja się z tym szarpałem, śmierdziało mi potem ze trzy tygodnie wachą w aucie, potem lokalny magik od beemek. niezamierzony efekt (i jednocześnie ta dobra strona tego zdarzenia) był taki że w zeszłym roku w te mrozy i śniegi miałem samochód w cieplym garażu, i niejeżdzony! znajomi się fajnie irytowali: taa, później sie chwali ze ma zadbaną beemke, całom zime cfaniak nie jeździ tylko picuje