Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Oczywiście nie mamy jeszcze zimy ale powoli się na nią zanosi.Chciałem się dowiedzieć od wszystkich użytkowników posiadających auta z sekwencyjnym wtryskiem gazu jak ich auta się zachowują.Tzn. czy wasze auta kręcą się pod odcięcie na gazie w niskich temperaturach.Prosiłbym o wymianę spostrzeżeń.

Opublikowano
W zime znacznie wydłuża się czas, po którym przełącza się na LPG. Kręci się bez problemu jeśli tylko silnik i reduktor ma odpowiednią temperaturę jeśli nie można narobić sobie szkód.
Wyłącz światła w dzień - wróć do normalności !!!
Opublikowano
W zime znacznie wydłuża się czas, po którym przełącza się na LPG. Kręci się bez problemu jeśli tylko silnik i reduktor ma odpowiednią temperaturę jeśli nie można narobić sobie szkód.

Jednym słowem u mnie jest coś nie tak.W zeszłym roku było tak samo i problem znowu nie powtarza.Auto nie chce jechać po osiągnięciu ok 4,5-5 tys obrotów.Czy założenie np. świec irydowych zmieniło by coś na lepsze?

Opublikowano
ja nie odczuwam roznicy czy jade na gazie czy na benzynie... hmm a jest sposob zeby sie zmienial szybciej na gaz....wystarczy jechac do gazownikow tam w reduktorze na gorze jest taki czujnik moga go wyjac i bedzie duzo szybciej sie przelaczal.... u mnie w takich temp jak dzis byla rano ok 2 stopni to przejezdzam ok 800m i juz jade na LPG :)
Opublikowano
umnie jest teraz tak ze czasem silnik osiagnie juz temp. robocza a jade jeszcze na benzynie dopiero po przejechaniu jakis 5km przelaczy sie na gaz pozatym chodzi jak w lato. nie wiem czy tak powinno byc w lato przelaczal sie szybko jak wskazowka minela niebieskie pole to odrazu chodzil na gazie
Opublikowano
bo to nie zalezy od temp cieczy chlodzacej tylko od temperatury reduktora. minimalna wartosc to 30 stopni. po wymontownaiu czujnika o ktorym pisalem wyzej znacznie szybciej bedzie sie przelaczal na gaz :)