Skocz do zawartości

Pali mi bezpieczniki od wskaźników na desce. co z tym zrobic

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. nigdy wczesniej mi sie to nie zdazylo az do dzis. odpalam silnik, po 2 sekundach nie działają mi zegary i światla cofania. wymieniłem bezpiecznik (7,5a) i po 2 sekundach znowu nie działają. złożyłem 10a i to samo. co moze byc przyczyną? ostatnio wkładałem radio do samochodu, ale go po tym nie odpalalem tylko dopiero dzis. teraz je wyciągnąłem ale bezpiecznik nr 10 caly czas pada. help
Opublikowano
poszlo zwarcie na instalacji przy montazu radia...w tym momencie bedziesz mial kupe roboty z tym bo musisz dojsc ktory kabel powoduje zwarcie...najlepiej schemacik instalacji elektrycznej e30 i jedziesz :)
Opublikowano
to niezła kicha... ja nawet tego radia nie podłączałem, aby wsadziłem bo chcialem zdjęcia zrobić, bo zastanawiam sie nad sprzedażą i kupnem e36 i chcialem zeby na zdjeciu bylo widoczne radio... czyli narobilem sobie roboty... :duh:
Opublikowano

panowie dzisiaj włożyłem bezpiecznik 25A i czekalem co sie stanie, po kilku chwilach zaczelo mi ostro dymić spod lewarka skrzyni i z tylnej popielniczki... szybko zgasilem samochod, wyciagnalem ten bezpiecznik i okazalo sie ze to przewod od czujnika ręcznego, potopił mi troche osłony przewodów, ale już wszystko działa, odłączyłem go i owinałem taśmą izolacyjną. Czujnik mi i tak nie potrzebny :p przyznam sie ze sie troche przestraszylem, bo dym gesty jakby sie paliło ogniem, a ja nawet nie miałbym czym tego zgasic... :clap:

pozdrawiam beemowiczów :norty: