Skocz do zawartości

318 m10 pomocy grzeje się po wymianie paru elementów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

pisałem juz wcześniej o moim problemie,a chodziło o wywalanie płynu z chłodnicy,przegrzewaniu baraku ogrzewania

i wymieniłem termostat wahler,wisco,pompa wody,korek na chłodnicy,chłodnice juz drugą i padła ta chłodnica

co to moze byc,tyle wymienione i caly czas to samo

jest to m10 wiec odpowietrzalem przy odkreconym korku i nic,

ogrzewanie liche,padła chłodnica leje sie gdzies z gory,nie weim skąd jakby ja rozwalilo,termostat grzalem i sie otwierał,wszystko oki

co robic ,mam lpg w aucie ,moze przez ten reduktor ze jest za wysoko zamontowany?czy to moze byc przyczyna?

czy jednak uszczelka pod glowica?nie ida bable przy otwartym korku ani tez nie wywala plynu?

help!!!!!!!!!![/i]

Opublikowano

Człowieku spokojnie

Nie dławił Ci się na gazie w czasie jazdy, jak temperatura rosła. Czy po przepięciu na benzynę było to samo?

Sprawdź reduktor/parownik czy jest ciepły czy zimny w czasie pracy silnika. Może być tak, że wywala Ci płyn przez pęknięta membranę w reduktorze/parowniku. Ale żeś się nawymieniał rzeczy. Ja tez kupiłem kiedyś nowy termostat wahlera i wożę go w bagażniku, bo szalał.

Załóż stary termostat, zalej dobrym nowym płynem (nie jakimś koncentratem), sprawdź parownik/reduktor.

Na razie to tyle.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Aha, jeszcze jedno.

Sprawdź dokładnie węże od cieczy chłodzącej, czy gdzieś nie ma wycieku. U mnie np. gazownik tak fajnie założył rurę, że kółko pasowe sobie ją pomalutku podcinało i pewnego dnia...wskazówka od temperatury ruszyła w niewłaściwą stronę... ;-)

Sprawdź jeszcze to.

Opublikowano

dziek iza pomoc ale reduktor jest nowy,zakladany dokladniemiesiac temu,na benzynie z tego co kojarze bylo to samo,ogrzewanie letnie

ale teraz i tak juz chlodnica do wymiany,i boje sie ze zaloze chlodnice sprawna i znowu ja rozwali,juz nie wei mco mam robic,tyle kasy w to auto wlozylem

Opublikowano
dziek iza pomoc ale reduktor jest nowy,zakladany dokladniemiesiac temu,na benzynie z tego co kojarze bylo to samo,ogrzewanie letnie

ale teraz i tak juz chlodnica do wymiany,i boje sie ze zaloze chlodnice sprawna i znowu ja rozwali,juz nie wei mco mam robic,tyle kasy w to auto wlozylem

Bez urazy ale kup sobie golfa 2 to przynajmniej czesci bedziesz miał taniej i nie bedzie ci tak żal.pozdro