Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Nie mogę doczekać się na odpowiedź w dziale związanym z warsztatami.

Mam BMW 2002 z 1972 roku i kilka rzeczy przy niej do zrobienia, częściowo silnikowych i częściowo związanych z wnętrzem.

Czy możecie polecić mi czującego te samochody mechanika w Wielkopolski. Nie musi być Poznań, auto mogę przecież dowieźć i zostawić na czas zabawy przy nim.

Szukam mechanika mającegi duszę do takich aut, nie zależy mi na wymieniaczu części. Ktoś musi wyregulować Solexa, może zrobić większy remont silnikowy, a z xdrugiej strony założyć fotele, wymienić szybę, etc.

Będę wdzięczny za podpowiedż.

pzd

http://img484.imageshack.us/img484/852/logo04cq1.jpg

BMW E39 525 TDS, BMW E10 2002' 1972

Ducati 900 Monster, KTM 520 EXC Racing

Opublikowano
Na regulacje solexa zapraszam do Szczecina na ul. Przelotowa - rewelacyjni specjalisci w regulacji systemow dostarczania paliwa. regulacje solexa polecam zrobic po remoncie silnika ;]
Opublikowano

Marchlewski? Heheh, no fakt - ma problemy z "cierpliwością"...

Jeśli chodzi o samą mechanikę to spróbuj u Bernaczyków na Smochowicach (ulica Trzebiatowska, numeru nie pamietam, ale to jedyny warsztat na tej ulicy, na bank trafisz).

Numer telefonu 601 781 705. Jest tam paru mechaników, ktorzy mają spore pojęcie o BMW i nie boją się old i youngtimerów. Jedyny problem to to, że są zawaleni robotą i trudno ustalić z nimi szybkie terminy, ale to tak naprawdę tylko dobrze o nich świadczy :8)

Ja jestem bardzo zadowolony i polecam ten warsztat z czystym sumieniem.

Poza tym, jeśli masz zamiar bawić się w 02, to moge Ci podać na priv kontakt do Jurka z Puszczykowa - to skarbnica wiedzy o tym modelu (ma 3 takie auta).

Pozdrawiam!

Opublikowano
Jeśli chodzi o samą mechanikę to spróbuj u Bernaczyków na Smochowicach (ulica Trzebiatowska, numeru nie pamietam, ale to jedyny warsztat na tej ulicy, na bank trafisz).

Świat jest naprawdę mały... wychowałem się ulicę obok! Bankowo podajdę tam na dniach, gdy będę u rodziców na Smochach :) Dzięki za info!

pzdr

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Informuję, że auto trafiło do pana Zbyszka Ratajczaka z Puszczykowa pod Poznaniem. Mechanik ten podobno zjadł zęby na starych BMW, robił np sporo przy samochodach Jerzego Szczebiotko (ma kilka E114 z różnymi silnikami).

Jak będę odbierał auto to zdam relację.

pzdr