Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Do tego dolicz silnik, zależy jaki tam masz. Do tego płyny, klocki, filtry i inne materiały, które lepiej od razu wymienić. Robocizna...

Na temat blachy się nie wypowiadam, bo to zależy na prawdę od jej stanu.

Powiem krótko tak: ja bym nie brał nawet za darmo, bo jak chcesz go dobrze zrobić, to wyjdzie Cię to więcej niż auto kompletne na chodzie w dobrym stanie.

Kai
Opublikowano

Odnoszę wrażenie, że ten wóz może się nadać na skarbonkę, albo skład części zamiennych...

Jedna zasada - jeśli chcesz kupić samochód do jeżdżenia to lepiej wydaj więcej pieniędzy. Zredukuje to wydatki w przyszłości.

Ale po egzemplarzu, którym jeździsz powinieneś już to wiedzieć...

Moja była kupiona drogo, ale było warto. Fakt, miałem kilka przebojów, ale i tak nie mam co narzekać.

Jedna uwaga - dlaczego korbowody wyszły bokiem? Może dlatego, że ciągle jeździła na skraju wytrzymałości i w końcu nie wytrzymała? Hmm?

http://i3.photobucket.com/albums/y100/kabaty/Dsc00102.jpg

Śnieżnobiała Księżniczka Monachijka... :]

Opublikowano

Masz 4-napędówkę... Z zawieszenie niewiele, nie wiem jak ze skrzynią.

Możesz pobrać takie rzeczy jak szyby, elementy nadwozia, ale mówisz, że jest nadwozie do remontu...

Jakieś przełączniki.. jesli coś Ci nie działa to zabieraj.

http://i3.photobucket.com/albums/y100/kabaty/Dsc00102.jpg

Śnieżnobiała Księżniczka Monachijka... :]

Opublikowano

silnik od 800 (bez osprzętu z reguły oraz montażu) w góre, malowanie budy 2500, z pracami blacharskimi i elementami odpowiednio drożej. zakładając że reszta dobra: 800+2500+300=3600 (w złotówkach). jak ładnie wyjdzie sprzedajesz za 5000. ale jeśli ona jest za 300 to koszt jej doprowadzenia do stanu używalnośći będzie drugą jak nie trzecią wielokrotnością tej liczby.

ale pamiętaj: ocalić kolejną e30 od złomowania jest zawsze warto!