Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Witam czy ktoś posiadał oponki Uniroyal RainSport 1 225/50/16 lub inny rozmiar, jeżeli tak to proszę o opinie bo mam zamiar takie sobie sprawic!!! Czy ktoś kupował opony ze sklepu internetowego????!!! Z góry dziękuje Edytowane przez skorpion
Opublikowano

Boskie opony. jak bede szukal nowych do BMW to prawdopoodbnie wlasnie te. Bardzo ciekawa rzezba bieznika a do tego to zachowanie na mokrym..ummm Na suchym tez sa b.db ale ich zywiol to deszcz, a jak wiadomo tam najwazniejsze jest bezpieczenstwo i przyczepnosc. POLECAM !

P.S

Mialem 225/45/17 - Omega TDS

Opublikowano

Potwierdzam, świetne opony szczególnie na deszcz :cool2:

Miałem rozmiar 205/50/16 w przedninapędowym Mondeo V6 i spisywały się świetnie, w ulewie na trasie katowickiej nie było żadnych problemów z trakcją przy prędkościach nawet 130km/h.

Na suchym też spisują się świetnie, troszkę hałasują i głośno ostrzegają zanim stracą przyczepność, co akurat uważam za zaletę.

Polecam, mają bardzo dobrr gumy za mniejszą kasę niż np.Dunlop SP9000.

Opublikowano

Opony na deszcz, takie letnie zimówki (miękkie) ale w sumie kto jeździ szybko w deszcz. Bieżnik fajnie wygląda ale to wszystko. Sport w nazwie to pomyłka. Miałem te opony tydzień i 200km przebiegu po czym je sprzedałem i kupiłem twarde oponki, które dają mi bezpieczeństwo w zakrętach i pewność prowadzenia przy wyższych prędkościach.

Totalnie nie trzymają się w zakrętach (uczucie jakby jeździć na kapciach), bardzo duże opory toczenia, głośne, samochód niestabilny podczas ostrego przyspieszania (myszkuje), szybka zmiana kierunku - zarzuca tyłem. Po zmianie opon wszystko wróciło do normy. Po tych wszystkich opiniach przeczytanych w necie naprawde się zawiodłem na tych oponach. Do normalnej jazdy ok ale jak ktoś lubi szybciej wejść w zakręt to się może zdziwić...

Wyłącz światła w dzień - wróć do normalności !!!
Opublikowano
Opony na deszcz, takie letnie zimówki (miękkie) ale w sumie kto jeździ szybko w deszcz. Bieżnik fajnie wygląda ale to wszystko. Sport w nazwie to pomyłka. Miałem te opony tydzień i 200km przebiegu po czym je sprzedałem i kupiłem twarde oponki, które dają mi bezpieczeństwo w zakrętach i pewność prowadzenia przy wyższych prędkościach.

Totalnie nie trzymają się w zakrętach (uczucie jakby jeździć na kapciach), bardzo duże opory toczenia, głośne, samochód niestabilny podczas ostrego przyspieszania (myszkuje), szybka zmiana kierunku - zarzuca tyłem. Po zmianie opon wszystko wróciło do normy. Po tych wszystkich opiniach przeczytanych w necie naprawde się zawiodłem na tych oponach. Do normalnej jazdy ok ale jak ktoś lubi szybciej wejść w zakręt to się może zdziwić...

To jakie te oponki kupiłeś????????

Opublikowano

To jakie te oponki kupiłeś????????

Janie... Debice proszę... :mrgreen:

Opublikowano

BFGoodrich G-Force Profiler :cool2:

Zobaczcie na pochlebne komentarze ludzi jeżdżących na Uniroyalach:

- Seat Cordoba, Ford Focus, Oma itd. i inne w dodatku zaznaczone jazda agresywna :duh: Jest tylko kilka niepochlebnych komentarzy ludzi ze sportówkami co wszytko tłumaczy... I oceny deszcz 6 sucho 4...

- porównajcie komentarze do BF

Teraz pytanie kto jak jeździ jeśli umiarkowanie to uniroyale się nadają a jeśli na zakręty to raczej będzie rozczarowanie.

Opublikowano
Sport w nazwie to pomyłka. Miałem te opony tydzień i 200km przebiegu po czym je sprzedałem

Totalnie nie trzymają się w zakrętach (uczucie jakby jeździć na kapciach)

Teraz wszystko jasne :cool2:

Skoro przejechałeś na nich tylko 200km to miały prawo być śliskie.Fabrycznie opony zabezpieczne są jakąś substancją i guma początkowo jest śliska, mi przestały piszczeć przy delikatnym ruszaniu i hamowaniu dopiero po ok.400km przebiegu. Co do uczucia jazdy na kapciach to może masz wysoki profil opony, ja miałem profil 50 i były twarde nawet w zakrętach.Wiadomo nie jest to mieszanka do wyścigów po asfalcie, ale do tego są np.Toyo Proxes R888.

Dla przecietnego kierowcy będą to idealne opony na polskie warunki, gdzie jak pada deszcz, to drogi zamieniają się w szlaki wodne :duh:

a tak poza tym to wszyscy mamy różne oczekiwania odnośnie opon

:mrgreen:

Opublikowano
ja przejezdzilem na nich troche wiecej niz 200km (w sumie to pewnie z 10.000) i napewno w deszczu sa rewelacyjne - ulewa, ponad 120km/h na budziku po koleinach (na 215/45/17) i zero problemow .. ale na suchym to juz jednak nie bylo to .. niby wszystko ok, ale po pierwsze strasznie szybko sie scieraly, poza tym glosne i jednak nie zapewnialy idealnego czucia samochodu ...
kupie szerokie 17" do E36 - najchetniej 9" przod i 10" tyl
Opublikowano

Teraz wszystko jasne :cool2:

Skoro przejechałeś na nich tylko 200km to miały prawo być śliskie.Fabrycznie opony zabezpieczne są jakąś substancją i guma początkowo jest śliska, mi przestały piszczeć przy delikatnym ruszaniu i hamowaniu dopiero po ok.400km przebiegu. Co do uczucia jazdy na kapciach to może masz wysoki profil opony, ja miałem profil 50 i były twarde nawet w zakrętach.Wiadomo nie jest to mieszanka do wyścigów po asfalcie, ale do tego są np.Toyo Proxes R888.

Dla przecietnego kierowcy będą to idealne opony na polskie warunki, gdzie jak pada deszcz, to drogi zamieniają się w szlaki wodne :duh:

a tak poza tym to wszyscy mamy różne oczekiwania odnośnie opon

:mrgreen:

No nie do końca bo po założeniu BF nic takiego nie miało miejsca zaraz po wyjechaniu z serwisu było czuć wielką różnice - opony są twarde a samochód zachowuje się wzorowo. Po zmianie na Uniroyale nie tylko ja zauważyłem pogorszenie osiągów. Znajomi którzy jeździli ze mną wcześniej od razu mówili, że coś nie tak. Na łukach przy prędkości ok. 50km/h na "starych" oponkach nic się nie działo a na Uniroyalach odruchowo łapali za uchwyt z przerażeniem :evil: samochód dawał wrażenie niestabilnego.

Do codziennego użytkowania są wporządku. Pisze tylko żeby tego SPORT'u w nazwie nie brać na poważnie.

Opublikowano
BFGoodrich G-Force Profiler :cool2:

Zobaczcie na pochlebne komentarze ludzi jeżdżących na Uniroyalach:

- Seat Cordoba, Ford Focus, Oma itd. i inne w dodatku zaznaczone jazda agresywna :duh: Jest tylko kilka niepochlebnych komentarzy ludzi ze sportówkami co wszytko tłumaczy... I oceny deszcz 6 sucho 4...

- porównajcie komentarze do BF

Teraz pytanie kto jak jeździ jeśli umiarkowanie to uniroyale się nadają a jeśli na zakręty to raczej będzie rozczarowanie.

Dzięki za informację. Tylko powiedz jaki rozmiar miałęś?????

• Członkowie klubu
Opublikowano

Witaj

Opony - bardzo dobre - miałem na e 34 2.5 24V - w trasie jeździłem 180-210 km/h - bez zastrzeżeń .

Przejechałem około 40 000 km potem sprzedałem - nie działo się nic złego ( ząbkowanie , gule z boku czy znaczące bicia )

I to co wszyscy potwierdzają - w deszczu przesunięta granica aquaplauningu ( mniej więcej o jakieś 10 km/h później pojawiał się uślizg )

Pozdrawiam :D

Mario Duży Czerwony

Mario

Opublikowano
Ja również poleam te oponki, w moim poprzednim aucie (e46 328 Ci) jeździłem na nich w rozmiarze 225/45/17 przód i 245/40/17 tył i nigdy mnienie zawiodły. Szykuje mi się zakup nowych opon na wiosnę i myślę iż znowu będą to Uniroyale.

było:

e46 328 Ci

e46 320D

e90 330i

e92 330i