Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Kolega kupił rakiete BMW 520i R6 24V + LPG, no coż ona ma, 23 lata :duh:

No i ostatnio w pięciu chłopa gume próbował palić, ale za 3 razem musielismy go zepchnac ze skrzyżowania bo nie mogl biegu wsadzić :oops:

on rozebrac ta beemke i zdiagnozował brak okładziń z jednej strony na tarczy sprzęgłowej. On był wtedy nie pocieszony, gdyż nowa tarcza to koszt 510zł w sklepie, 400zl na allegro.

Czy da rade to taniej kupić, np. patent, że od poloneza tez pasuje czy coś w tym stylu, aby tanio bo swoją rakiete kupił za 935zł.

poradzcie chlopakowi bo mi placze pod domofonem.

pozdrrawiam :dance:

Opublikowano
Madre to nie było :mrgreen: , sa warsztaciki rzemieślnicze co obijaja nowymi okładzinami tarcze np . w Bydgoszczy jest taki majster na ul.Pięknej,mister Nizio , ma szyld REGENERACJA SPRZęGIEł jest to usługa niedroga w porównaniu do nowej tarczy.pozdro
Opublikowano
Madre to nie było :mrgreen: , sa warsztaciki rzemieślnicze co obijaja nowymi okładzinami tarcze np . w Bydgoszczy jest taki majster na ul.Pięknej,mister Nizio , ma szyld REGENERACJA SPRZęGIEł jest to usługa niedroga w porównaniu do nowej tarczy.pozdro

Da się to zrobić, pod warunkiem, że nie przypalił tego sprzęgła ekstremalnie.

A jak będzie podchodził do tematu "Nie naprawię, bo to kosztuje połowę wartości tego sprzęta", to długo nie pojeździ.

- No, stał tutaj! Był! Patrzył na swoje paznokcie! Rozpłynął się! Nie ma go!

(Bogumił Kobiela we "Wszystko na sprzedaż". Rok później rozbił się na amen swoim białym BMW).

Opublikowano
W Krakowie nabicie nowych okładzin kosztuje w zalezności od średnicy tarczy 50 do 60 zł a jeśli uległ porysowaniu docisk i/lub koło zamahowe to dodatkowo można powierzchnię każdego z nich przeszlifować w cenie około 30 zł za element z tym że w komplecie zapłacisz w granicach 100zł. Ja mam w ten sposób zregenerowane sprzęgło i jeśli takie efekty twojego kolegę interesują to da się na nim palić gumę nawet na 3 biegu w dwie osoby, a jeśli twoj kolega lubi w pięć osób, to myślę że na jedynce spokojnie da radę a poza tym lepszego rozwiązania za te pieniądze nie znajdzie.
Opublikowano

Ma w e28 silnik 24V? Jeśli tak to kupił dośc okazyjnie auto :)

I niech nie płacze przy domofonie... bo sąsiedzi sobie coś pomyślą.

Wracając do tematu:

Swego czasu nabiłem w specjalistycznym warsztacie nowe tarcze sprzęgłowe za 40 zł. Jeśli docisk jest uszkodzony mozna nabyć używany na złomowisku lub cały komplet w lepszym stanie niz to co ma w tej chwili. Znam takie złomowisku gdzie taki zestaw nie powinien kosztować więcej niż 100zł.

Opublikowano
Kowal może byś zrobił dobry uczynek i ja bym Ci wysłał to sprzęgło, a ty byś podrzucił do regeneracji i mi odesłał. Coś tam by kolega odpalił za fatyge. Co ty na to?
Opublikowano

Za fatygę nie musi mi odpalać a jak przyśle to mu wszystko załatwię i odeślę zrobione w ramach pomocy między posiadaczami bmw. Niech sobie sprawdzi tylko czy w tarczy sprężynki nie latają luzem (jeśli ma koło jednomasowe) bo taka tarcza nie nadaje się do nabicia okładzin. Docisk jeśli jest tylko trochę porysowany to niech to przeczyści porządnie papierem ściernym a jeśli bardziej to niech przyśle to przeszlifujemy. Podobnie ma się sprawa z kołem zamachowym bo chodzi tu o wagę, aby koszty przesyłki nie zrównały się z kosztami regeneracji.

Resztę, jak się zdecydujesz, ustalimy na PW.

Opublikowano

Kowal ciesze sie ze chciałes pomóc, ale koledze udało się dostać za 50zł używaną tarczę w dobrym stanie. jeszcze raz dzieki.

pozdrawiam!