Skocz do zawartości

Problem z otwieraniem, zamykaniem szyby w drzwiach kierowcy.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie wiem co się dzieje. Po opuszczeniu tej szyby tak mniej więcej o 1/3 / palenie fajeczki/ chcąc ją z powrotem zamknąć to się opuszcza jeszcze niżej aż do samego dołu. Muszę nacisnąć kilka razy ,żeby sie zamknęła, a czasami potrafi się zamknąć i trochę opuścić.

Ponadto raz działa zamykanie, opuszczanie na dwuktotne naciśnięcie/ wtedy szyba się odmyka i zamyka bez potrzeby trzymania wcisniętego przycisku/ a raz nie.

Co za czort? :roll:

Opublikowano
a masz sterownik do samoczynnego zam-otwierania szyb?
BMW 320 E36
Opublikowano
bo w siudemce to napewno jest i jak tylko ta szyba ci swiruje to sprubuj zamienic przyciski(z lewej na prawa) bo morze byc ten przycisk walniety a jak ci to nie pomorze to musisz szukac na tym sterowniku...
BMW 320 E36
Opublikowano
  • Autor
A czy Wiesz gdzie jest ten sterownik?
Opublikowano
nie wiem gdzie on morze byc ale jak masz dobre przyciski to napewno bedzie cos z tym sterownikiem,moze cos nie laczyc albo cos sie z nim dzieje. Moze byc w ktorys dzwiach ale naprawde nie wiem
BMW 320 E36
Opublikowano
  • Autor
Zrobiłem już prawie wszystko,łącznie z rozebraniem całych drzwi,sprawdzeniem połączeń itd.Już było dobrze, chodziła szyba idealnie.2 godz. póżniej znów to samo. Słyszałem, że ustawienie prowadnic ma duże znaczenie, wystarczy jakiś opór i lipa.
Opublikowano
mialem podobny problem w swojej trujce bo nie dosowala mi sie prawa przednia szyba tylko szla w bok i wyrywalo ja z szyn ale pomoglo mi jak dookola spryskalem uszczelki WD40 i problem znikl. sprubuj moze i tobie to pomoze
BMW 320 E36
Opublikowano
  • Autor
Dzięki, spróbuję jutro, dzisiaj już mi sił brakuje.
Opublikowano
napisz jak sprobujesz ale jak pisales o prowadnicach to raczej na bank to tylko dobrze spryskaj wszystkie rowki te co szyba w nich chodzi WD40. Powodzenia nara
BMW 320 E36
Opublikowano
  • Autor

Dzięki, dzięki.

WD 40 pomogło. Szyba chodzi wzorowo.

Szacunek dla WóDy.

Pozdrawiam.

Opublikowano
fajnie ze ci pomogl i ze odpisales. pozdrowienia czesc
BMW 320 E36