Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam jak juz napisałem w temacie predkościomierz działa mi tylko od 0-100 km/h i w dodatku źle bo strasznie zawyża. I mam pytanie czy przyczyną takiego zachowania oprócz uszkodzonego czujnika w moscie może być coś jeszcze np. jakies błedy w kompyteże itp... za wszelką pomoc z góry wielkie dzieki.
Opublikowano

Byc moze walnal sam predkosciomierz!

Najlepiej byloby podmienic zegary na moment,to by bylo wiadomo,gdzie szukac.Sprobuj pomajdrowac przy tym czujniku obrotow na moscie i zobacz ,czy cos sie nie urwalo.Mam na mysli kabelek.

Mozesz go wykrecic i oczyscic.

pozdrawiam

Opublikowano
kabelki sprawdzałem i sa ok. czujnik tez wykręciłem i go oczyściłem i teraz sie zastanawiam czy inwestować w nowy czujnik, lecz chce sie przed tym upewnic czy jego wymiana mi cokolwiek da wiadomo szkoda kasy wyrzycać w błoto :)
Opublikowano
Podczas testu wskazówka prędkościomierza wychyla sie tylko do 100 reszta działa dobrze. Czyli z tego wniosek ze cos z zegarem tak??? Tylko pytanie co???
Opublikowano
mam pytanie jeżeli ten test zegarow pokazał ze wskazówka sie nie wychyla do konca to czy trzeba wymienic zegary czy mozna je jeszcze jakos naprawic bo kompletnie nie mam o tym pojecia
Opublikowano

Witam

Wymontuj te zegary i dobierz sie do predkosciomierza.

Zobacz ,czy cos sie nie odlutowalo,albo przerwalo,moze jakis brak styku.

pokombinuj.Moze cos mechanicznie przycina?

pozdrawiam

Opublikowano

Zawsze szybciej, taniej i rozsadniej zaczac szukac przyczyny na wymontowanych zegarach - a noz okaze sie ze faktycznie znajdziesz jakis nie do konca podpiety kabelek i temat zalatwiony.

Jezeli nie widac nic golym okiem a masz mozliwosc podpiecia zegarow od innego auta ( i beda dzialac lub nie), bedziesz mial jasnosc, czy wadliwe sa Twoje przyrzady, czy np. trzeba szukac cos w elektryce.

Tak czy inaczej na poczatek cieply garaz i ognia ;)

Daj znac, co wyszlo

Opublikowano
Niestety po wyciagnieciu zegarów w ciepłym garażu :) na oko nic nie widać, nie mam zabardzo skąd wziąć innych zegarów no nic bede coś próbował dalej chodź przyznam że nie mam koncepcji chyba bede musiał zakupić zegary i zobaczyć, dzieki za wszelką pomoc jak toś jeszcze będzie miał jakieś ciekawe pomysły to napewno skorzystam
Opublikowano
Ciekawi mnie czy mozna sprawdzić np. za pomocą zasilacza te silniczki które sterują wskazówkami (jeżeli sa to silniczki) tak aby ich nie spalić.
Opublikowano
Niestety po wyciagnieciu zegarów w ciepłym garażu :) na oko nic nie widać, nie mam zabardzo skąd wziąć innych zegarów no nic bede coś próbował dalej chodź przyznam że nie mam koncepcji chyba bede musiał zakupić zegary i zobaczyć, dzieki za wszelką pomoc jak toś jeszcze będzie miał jakieś ciekawe pomysły to napewno skorzystam

wpadnij na piwo, wyjmiemy moje ;),

a po ktoryms piwie z rzedu mozemy sie brac za rozbieranie Twoich ;)

Opublikowano

a tak na powaznie - w/g mnie znajdz jakiegos fachure od elektroniki, ja niestety nie mam namiarów :(

ale moze ktos sie zglosi

Opublikowano
No właśnie chyba pojadę do fachowca który podobno sie zna na elektryce itp.. w samochodach mam tu takiego jednego w miście i zobacze co on powie. Szczerze mówiąc to podobnego przypadku na forum nie znalazłem zawsze każdemu albo całkiem padło albo przerywa itd.. a tu działa tylko do 100 km/h. Zresztą widze co zegary to inna przypadłość i inny powód. :doh: [/url]