Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Powiedzcie mi jak jest rozwiązane odpowietrzenie komory silnika e 39 530d ? Czy tałem o przeróbkach w e36 czy coś takiego można zrobic w e39? Gdzie jest odma i czy jest na niej jakis filterek?
Opublikowano
paruje mi z pod korka wlewu oleju i myślę że jest zatkana odma i nie wiem gdzie jej szukać. Może wystarszy ja udrożnić i objawy dymku z pod korka znikną. Proszę o wskazówki
Opublikowano
Czy nikt nie ma takie poblemu jak ja ,że mu paruje z pod korka wlewu oleju? A jeżeli ma to czy nic z tym nie robi ? Czy coś może uszkodzić takie odpowietrzanie komory silnika przez korek oleju?
  • 1 rok później...
Opublikowano

Witam

Podpinam sie pod pytanie ,jak jest rozwiązana odma w 530d/525d mi nie paruje z pod korka ale jak wyciągne bagnet to płynie tamtędy olej :?

Opublikowano

Witam. Pomogę Ci bo ostatnio mój przyjaciel mechanik przerabiał ten problem z 520d, ale 530d ma tak samo. Na górze pokrywy zaworów jest filtr odpowietrzajacy skrzynię korbową.Ma specjalną obudowę z zaworem i tam czsem coś się zaciera i zabrudza filtr. Komplet w ASO to 190zł. Gdy to szwankuje auto bierze olej i wali wszystkii możliwym miejscami.Wymien filtr z budową z zaworem i problem zniknie :mrgreen:

Magzyg

Opublikowano
Powiedzcie mi jak jest rozwiązane odpowietrzenie komory silnika e 39 530d ? Czy tałem o przeróbkach w e36 czy coś takiego można zrobic w e39? Gdzie jest odma i czy jest na niej jakis filterek?

filterek to nr.15

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//bmwfans.info/original/images/152229_p.png

wyglada tak...http://images32.fotosik.pl/85/4d7937a0e20e43f5m.jpg.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
witam a czy w silniku 2,5 w e36 tez jest podobny filtr? bo mój problem polega na tym ze poprzedni własciciel zaślepił całkiem odme a z pokrywy zaworów jest otwarta całkiem i wypuszczona na dół, nie dzieje sie nic szczególnego ale wolałbym zeby było jak w orginale, pozdrawiam